28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Burhan yardım eli bekliyor

Artvin'in Şavşat İlçesi Savaş Köyü'nde oturan 12 yaşındaki yürüme engelli Burhan Yazar, okumak istediğini belirterek tedavisinin yapılması için yetkililerden yardım istedi. 

İki bacağı da gelişmediği için tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşayan Burhan Yazar, çocukluğunda geçirdiği bir rahatsızlık sebebiyle, ailesinin ekonomik durumu kötü olduğundan tedavi olamadığını söyledi. 2003 yılında bacağının birinden ameliyat olan Burhan Yazar, ameliyat olan bacağında birazcık bir gelişme olmasına rağmen tedaviye devam edilemediği için yürüyemediğini anlattı. Burhan Yazar "Diğer kardeşlerim oyun oynamak için dışarı çıktıklarında, ben evde yalnız kalıyorum. Dışarıda neşe içerisinde oyun oynayan arkadaşlarımın sesini duydukça, ben de evde ağlıyorum. Ama onlar eve gelince gözyaşlarımı silip, hiçbir şey yokmuş gibi hareket ediyorum. Okuyabilsem doktor olurum. Çünkü engellileri iyileştirip, fakirlere yardım etmek istiyorum." dedi. 

Şavşat Devlet Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı İsmail Erdem ve hastane yetkilileri Burhan Yazar'ı hastaneye getirerek genel bir sağlık taramasından geçirdi. Yetkililer, Burhan'ın diğer rahatsızlıklarıyla ilgili tedavileri yapılmış olmasına rağmen, bacaklarının uzman bir doktor tarafından muayene edilmesi gerektiğini bunun için de tam teşekküllü bir hastaneye gitmesi gerektiğini söylediler. Maddi imkanları yeterli olmadığı için hastaneye gidemeyen Burhan Yazar, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. 

Şavşat Bedensel Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri "Burhan Yazar'ın tekerlekli sandalyesi olmasına rağmen yaşadığı yerin engebeli oluşundan sandalyeyi de sadece evde kullanabiliyor. Hiç bir sosyal güvenceleri olmayan Burhan Yazar ve tüm aile fertlerine de yeşil kart çıkarttırdık. Yaşanabilecek bir evleri, yatak ve yorganları beslenebilecek gıdaları, üzerine giyebilecek elbiseleri dahi olmayan bu aile için; bütün yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyoruz. İlgililer, dernek yetkilileriyle irtibata geçmeli. " dediler.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 13:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?