19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Engelli Hüseyin'in dramı

Artvin'in Borçka İlçesi Yeni Yol Mahallesi'nde oturan bedensel engelli Hüseyin Kaplan, 10 yaşında olmasına rağmen hala okula başlayamadı. 

Ateşli hastalık geçirmesi sonrasında felç olan ve Trabzon Farabi Hastanesi'nde tedavi görürken maddi imkansızlıklar sebebiyle tedavisinin yarıda kaldığını söyleyen anne Fatma Kaplan, oğlunun okul çağı gelmesine rağmen hala başlatamadıklarını söyledi. Oğlunun tedavisinin imkansızlıklar nedeniyle aksadığını belirten anne Kaplan, "Elde yok, avuçta yok. Bu yetmezmiş gibi eşim de kolundan sakat, çalışamıyor. Ben tarlada bahçede çalışarak komşularımın katkılarıyla evin geçimini sağlamaya çalışıyoruz. En büyük arzum oğlumun ayakta durması ve okula başlaması. Bunun için yetkililerin yardımcı olmasını çok isterdim. Ben kadın halimle şimdilik çalışabiliyorum ama yaşlılık için bir hazırlığımız yok ne olacağını ben de bilmiyorum" dedi. 

Öte yandan, Hüseyin Kaplan'a ilk yardım Artvin Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hatice Ersoz'dan geldi. Ersoz bir sakat arabası temin ederken, Hüseyin'in yürümesi ve okula başlaması için her alanda yardımcı olacaklarını dile getirdi. Hüseyin ise arabasına binerek mutlu olduğunu belirterek, en büyük hayalinin okula gitmek olduğunu belirtti.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 15:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?