28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Şavşat'ta kurtuluş coşkusu

Şavşat'ın düşman işgalinden kurtarılışının 85. yıldönümü törenle kutlandı.

Sabah Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından ilçenin kurtuluşu, Yavuz ve Çamlıca köylerinde oturan vatandaşların hazırladığı gösteriyle canlandırıldı. Milis kuvvetleri, tören alanına girerek bağımsızlığı simgeleyen esir kızı kurtardı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 98 yaşındaki Ali Yıldırım'ın şiir okuması ilgi çekti.

Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Bekir Ağırgün ve Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu halkı selamlayarak bayramı kutladı. Temsili Milis Kuvvetleri Komutanı Fahrettin Topçu'nun konuşmasından sonra Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu da bir konuşma yaptı. Köroğlu, "44 yıllık özgürlük hasretinin son bulduğu bu kurtuluş gününü kutlamaktayız. 85 yıl önce Şavşat'ımızı düşman işgalinden kurtarmak için mücadele veren gazilerimizi anıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Şavşat Halk Eğitim Merkezi ve Sağlık Meslek Lisesi halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle coşan vatandaşlar, oyunlara iştirak ederek davul zurna eşliğinde saatlerce bar tutup, halay çekti. Tören, Atatürk'ün yöre halkına hediye ettiği 'Ata barı'nın yüzlerce kişi tarafından oyun sözlerinin söylenip oynanmasıyla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 17:58:50
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 19:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nahit DURSUN IP: 85.105.67.xxx Tarih : 27.02.2007 19:14:15
Eminim bu yılda 7 martı geçen yıldan daha iyi kutlayacaksınız.Şimdiden Artvin,imizin kurtuluşunu kutlar emeği geçen herkese saygı ve sevgilerimi sunarım.Bu mesajımı kutlamalarınızdaki mesaj programına alırsanız çok memnun olurum.selam ve saygılar