22
Mayıs
2024
Çarşamba
KURUCAŞİLE - BARTIN

Esnafın hali pür melali

Bartın'ın Kurucaşile ilçesi Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Yusuf Taşkın, üyelerin ödemelerini zamanında yapmamasından dolayı odanın kapanma noktasına geldiğini belirtti. 

1996 yılından itibaren Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi üyelerinin yüzde 70'inin üyelik aidatlarını ödemediğini belirten başkan Yusuf Taşkın, bu şekilde giderse odayı kapatmak zorunda kalacaklarını belirtti. Taşkın, "Bütün imkanlarımızı kullanarak, üyelerimizi mağdur etmemek adına gerekli kredi olanaklarını sağlıyoruz. İyi niyetli olan üyelerimizin dışında, borcunu zamanında ödemeyenler de var. Durum böyle olunca kooperatifimiz ayakta kalmakta zorlanıyor. Telefon, elektrik ve zaruri giderlerimizi karşılayamaz olduk. Biz borcunu ödemeyenlerin art niyetli olduğunu düşünüyoruz. Böyle giderse ceketimizi alıp, kooperatifin kapısına kilit vurmaktan başka çaremiz kalmayacak" dedi. 

Taşkın, borcu olan üyelerin bir kısmının da ödeme zorluğu içerisinde olduğu için ödeme yapamadığını, Kurucaşile'de esnafın bir çoğunun siftah yapamadan dükkan kapadığını da kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2007 Salı 13:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?