29
Nisan
2024
Pazertesi
BOLU
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Tarihçesi ve Genel Bilgiler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olup halen kuruluş çalışmaları devam etmektedir. Fakültemiz bünyesinde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve Endüstri Ürünler Tasarımı Bölümleri olmak üzere toplam 10 Bölüm yer almaktadır. Ancak kuruluşundan günümüze kadar uzanan dönemde yalnızca Gıda Mühendisliği Bölümü faaliyete geçirilmiş olup, 24.09.2004 tarihli Yüksek Öğretim Genel Kurulu toplantısında anılan bölümün ek kontenjanla 30 öğrenci alması ve zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı açması uygun görülmüştür. Eğitim-öğretim 2006-2007 Bahar dönemi itibarıyla Fakültemizin yeni taşındığı binasında sürdürülmektedir. Ocak 2007 tarihinden itibaren başlatılan yoğun çalışmalarla Mimarlık, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği Bölümleri 2008-2009 Öğretim Yılında öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesinin Gölköy kampüsünde yer alan Mühendislik Mimarlık Fakültesi binası yaklaşık 2500 m2 lik bir alan üzerinde kurulmuştur. Bu yerleşim içinde Dekanlık birimi, akademik ve idari personel ofisleri, derslikler, stüdyolar ve laboratuarlar yer almaktadır. Bunun yanı sıra öğrenci kantini, konferans salonu ve bilgisayar laboratuarımız Bolu’ muzun bazı Sanayi Kuruluşlarının katkıları ile hizmete açılır hale getirilmiştir. Bu katkıları için sanayicilerimize teşekkür ediyoruz.

Fakültemizin hedefi; güçlü bir altyapıya sahip ve bunları kendi mühendislik alanında kullanabilen, analitik düşünebilen, liderlik ve yaratıcılık niteliklerine sahip, gerekli bilgi ve teknik donanımları etkin ve verimli kullanabilen, problemlere çabuk, pratik ve doğru çözümler bulabilen, konular arasında kolay ilişkiler kurarak yeni çözümler üretebilen ve dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip edip kendini sürekli geliştiren, mühendisliğin mesleki sorumluluğunu taşıyabilen genç mühendisler yetiştirmektir.

Bunun yanı sıra bir diğer hedefimiz; Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde Bölgenin sanayicileri ile eğitim, araştırma ve AR-Ge platformunda sürekli beraberlik sağlamak, çevremize bilgi ve birikimlerimizi aktararak yararlı olmaktır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Abant İzzet baysal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi
Adres2 :Gölköy Yerleşkesi Bolu
Posta Kodu :14280
Telefon :0(374)2534640
Faks :0(374)2534558
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.