30
Nisan
2024
Salı
BOLU
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu

Tarihçe

Yüksekokulumuzun kurumunu gösteren Kanun Maddesi: Kanun no:3837, Kabul Tarihi: 3.7.1992 Ek Madde 16 dır. Eğitim-öğretimine 19 ocak 1995 yılı, 12 nolu senato kararı ile 1996-1997 döneminde başlamıştır. İlgili Kanun Maddesi, senato Kararı ve Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasında yapılan protokol gereği yetkisini almıştır.

4 yıllık lisans eğitimi veren bir kurumdur.

Üniversitemizin Gölköy kampüsünde bulunmakta olan 3000m² alana kurulu yeni binamız 2007 yılında hizmete açılmıştır. Her yıl ÖSS ile 40 öğrenciyi okulumuz bünyesine katmaktayız. Öğrenciler okulumuza lise sonrası üniversite seçme ve yerleştirme sınavından yeterli sayısal puanı aldıktan sonra yerleştirilirler. Eğitim programı hareket sistemi problemlerinde tedavi programını planlama ve uygulamaya yönelik, temel tıp bilimleri, klinik bilimler, mesleki dersler, araştırma metodolojisi, seminerler ve 4. sınıfta klinik çalışmaları kapsayan stajları içermektedir.

Okulumuzda Yüksek Lisans ve Doktora çalışmaları yürütülmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :İzzet Baysal Kampusü
Adres2 :Bolu
Posta Kodu :14280
Telefon :0.374.253 46 61-62
Faks :0.374.253 46 63
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.