3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

'10 milyon YTL aktarın Sayın Başbakanım'

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yamaner, 5-6 yıl önce ekonomik açıdan hiçbir sorunu bulunmayan Bolu'nun bugün yatırımcı çekemez hale geldiğini söyledi.

1999 Yılından önce kendi yağıyla kavrulan, devletine ve yasalarına son derece bağlı, tahakkuk ve tahsilat oranında yüksek, gelirleriyle giderlerini karşılayan, kayıt dışı ekonomisi olmayan, enerji kayıp ve kaçak oranı düşük olduğunu belirten Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yamaner “1997 yılından sonra arka arkaya maruz kaldığı muhtelif afetler sonuca büyük bir çöküntü içine giren Bolu’ya hiç yatırımcı gelmez oldu. gelecek yatırımında önünü tamamen kapatacak olan 5084 Sayılı Teşvik Yasası biziyeni arayışlara sevk etti. Bu anlamda Doğal Gazı ilimize getirmek için büyük çaba içine girmiş bulunuyoruz” dedi.


Sanayinin çevre illere kaymasını bir türlü engelleyemediğini belirten Yamaner “ İlimizin tamamen teşvikli iler çemberine kalması, sarsıntı içinde olan sanayimizin kökten çökmesine neden olacaktır. Çünkü sanayicimizin çevre illere kaymasını önlememiz artık mümkün olmayacaktır.” İfadelerinde bulundu.

Nüfusun azlığı nedeniyle fert başına düşen Milli Gelir sıralamasında Türkiye ikincisi görülen ancak gerçeği kesinlikle yansıtmayan bu göstergenin azizliğine uğradığımızı belirten Yamaner ilimize gelen R.Tayyip Erdoğan’da çeşitli isteklerde bulundu.

74 Hektarlık ilave Organize Sanayi Bölgesi'nin kamulaştırılabilmesi için gerekli olan 10 Milyon YTL’lik kaynağın aktarılmasını isteyen Yamaner ayrıca “deprem sonrası Düzce'nin il yapılarak ayrılması ve teşvik kapsamı içinde yer alması, Türkiye’de örneği görülmeyen bir uygulamayı gündeme getirmiştir. Bu nedenle mağduriyetimizin giderilmesi amacıyla, deprem bölgelerindeki illere yönelik teşvik sisteminin yürürlüğe konmasının gerektiğini” söyledi.

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 13:52:59
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?