2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

A.İ.B.Ü. Senatosu’ndan Bumin'e destek

Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi’nin 43. Kuruluş yıl Dönümü nedeniyle Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin’in türban konusu ile ilgili yapmış olduğu konuşmaya, yazılı açıklamayla destek veren Abant İzzet Baysal Üniversitesi Senatosu TÜBİTAK yasa tasarısı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

A.İ.B.Ü. Senatosu gerçekleştirdiği toplantı sonunda yapılan basın açıklamasıyla, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Anayasa Mahkemesi’nin türbanlı üniversite öğrencileri ile ilgili aldığı kararları destekleyici bir tavır sergiledi. Senato tarafından yapılan basın açıklamasında, “Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin ve kamu kuruluşlarında görev yapan personelin kılık kıyafetleri konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Anayasa Mahkemesi kararları doğrultusundaki uygulamalar kılık kıyafet sorununu çağdaş bir anlayış ve yaklaşımla çözmüş, kamu kuruluşlarında ve özellikle Üniversitelerde huzuru ve sükunu sağlamıştır” denildi.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında TÜBİTAK ile ilgili yasa tasarısına da değinen A.İ.B.Ü. Senatosu, “Bilimsel bir kuruluş olan TÜBİTAK üyelerinin, siyasi irade tarafından belirlenmesi yolundaki yasa değişikliği çalışmaları da Üniversitemiz Senatosu tarafından kaygıyla karşılanmıştır” ifadelerinde bulundu. Bilimin özerk ve özgür ortamlarda gelişeceği inancında olunduğunu ve yapılmaya çalışılan yasa değişikliğinin bilim ilkelerine aykırı olduğunu belirtilen basın açıklamasında şöyle denildi, “Bilimin özerk ve özgür ortamlarda gelişeceği inancıyla, siyasi iradenin bilimsel kuruluşlara müdahalesi bilimin ilkelerine aykırı düşmektedir. Bu neden TÜBİTAK’ın siyasi iradenin üzerinde özerk bir kurum niteliğinde olmasının gerekliliğini belirtmek isteriz”
Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 10:54:57
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 14:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?