30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Abant gölü dondu

ABANT GÖLÜ DONDU

Bolu'da bulunan Abant Tabiat Parkı'nda tatilciler keyif sürerken, Abant Gölü hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düşmesi nedeniyle dondu.

Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden birisi olan Abant Tabiat Parkı bugünlerde soğuk havayla mücadele ediyor. Özellikle tatil günlerinde İstanbul ve Ankara'dan gelen konukları ağırlayan Abant, yine tatilcilerle doldu.

Hava sıcaklığının gece eksi 10 dereceye kadar düşmesi sonucu Abant Gölü'nün büyük bir bölümü dondu. Gölün buz tutması sonucu hayvanlar gölet üzerinde yürüyüş yaparken, bazı tatilciler de tehlikeye aldırış etmeden buz tutan gölün üzerinde yürüyüş yaptılar. Doğa harikası Abant'tan vazgeçemediklerini söyleyen tatilciler, "Burası bize huzur veriyor. Gerçekten muhteşem bir doğası var. Birkaç günlük tatil için buradayız. Bugün uyandığımızda bir baktık göl donmuş. Çok güzel bir görüntü ortaya çıktı" dediler.

Uzmanların önümüzdeki günlerde kar yağışının yeniden etkili olacağını söylemesi üzerine Abant'ta bulunan oteller de tatil için yeniden rezervasyonlara başladı. Sömestre tatili için hazırlıklar sürüyor.

ABANT GÖLÜ DONDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 13:36:05
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 13:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?