3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AİB'de gergin saatler

Bolu Abant İzzet Balsal Üniversitesi’nde (AİBÜ) yaklaşık 2 aydan bu yana servis ve yemek ücretlerinin pahalı olduğunu iddia eden öğrenciler ile üniversite yönetimi, düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Gergin dakikaların yaşandığı toplantı sırasında zaman zaman öğrenciler ile hocalar arasında tartışma çıktı.

AİBÜ Mavi Salon’da düzenlenen toplantıya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Toplantıya, valilik, belediye ve Karaköy Otobüs İşletmeleri yetkililerinden kimsenin katılmaması ise öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Öğrenciler, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık’ın toplantıya gelmemesini de alkışlarla protesto etti. Toplantıya, üniversiteyi temsilen AİBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Erkol, Prof. Dr. Tekin Babaç, AİBÜ Genel Sekreteri Hasan Lök ve Genel Sekreter Yardımcısı Selim Bekar katıldı.

Gergin bir ortamda başlayan toplantıda söz alan AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erkol, öğrencilerin sorunlarının giderilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Erkol, "Bugün Belediye Başkanımız ve otobüs işletmesi yetkilileri ile görüştük. Sakin olun ve biraz sabredin. Biz de memnun değiliz bazı durumlardan. Ancak otobüs ücretlerini indirmek üniversite yönetiminin elinde değil. Belediye encümen kararı olması gerekiyor" dedi.

Daha sonra söz alan öğrencilerden biri sıkıntılarını anlatırken, arkadaşlarının geçtiğimiz hafta yapılan eylemden sonra gözaltına alındığını ve üniversite yönetiminin bu öğrenciler hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve öğrenci sorunlarında samimi olunmadığına inandığını söyledi.

Öğrenci, "Gelişen olaylar karşısında üniversite yönetimi olarak ’tükürdüğünüzü yalayacak mısınız?" şeklinde konuşunca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erkol’u sinirlendirdi. Erkol, öğrenciye dönerek, "Bize güvenmeyebilirsiniz. Ama burada görev yapan hocalarınız var. Ne demek tükürdüğünüzü yalamak, bu şekilde bizi itham edemezsiniz. Ayıp sizin bu yaptığınız. Siz burada yönetimi mi yargılıyorsunuz? Türkiye’nin hiç bir üniversitesinde öğrenci, hocasına karşı böyle laflar edemez. Hayretler içinde kaldım. İnanamıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 16:35:07
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 12:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?