3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AİBÜ'de 'zam' eylemi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) bir grup öğrenci, ulaşım ve yemek ücretlerine yapılan zammı protesto için eylem yaptı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 350 öğrenci, ulaşım ücretinin 700 Ytl’den 800 Ytl’ye, yemek ücretinin ise 1250 Ytl’den 1500 Ytl’ye çıkartılmasını protesto için eylem yaptılar.

AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde başlayan öğrenci eylemi daha sonra İzzet Baysal Kültür Merkezi önüne kadar sloganlarla yürüyerek devam etti. İzzet Baysal Kültür Merkezi önünde ulaşım, yemekhane ücretleri ve barınma problemlerine yönelik slogan atan öğrenciler, sorunlar ile ilgili olarak rektörlüğün bir an önce çözüm üretmesini istediler. Bolu’da sobalı bir eve bile her ay 330 Ytl civarında kira verdiklerini ifade eden öğrenciler, “Bolu merkez ile kampüs arasındaki 15 km’lik mesafeye 800 Ytl, kalitesiz yenilemeyen yemekhane yemeklerine 1,5 Ytl vermek istemiyoruz” şeklinde konuştular.

Ellerinde taşıdıkları, ‘Ucuz-kaliteli ulaşım istiyoruz’, ‘Müşteri değil öğrenciyiz’, ‘Kaliteli ve ucuz yemek istiyoruz’ yazan pankartlarla İzzet Baysal Kültür Merkezi önünden Rektörlük Binası önüne sloganlarla yürüyen öğrenciler, Rektörlük binası önünde de açıklamalar yapıp, slogan atmaya devam ettiler.

Rektörlük binası önünde öğrencilerin basın açıklaması sürerken binaya gelen AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, öğrencilerle konuşarak, taleplerini yazılı olarak iletmelerini isterken yaptıkların yanlış olduğu konusunda da öğrencilere uyarılarda bulundu.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Akbıyık’ın çözüm üretmeden yanlarından ayrılmasını ise alkışlarla protesto eden öğrenciler, “Ulaşım ücretleri 500 Ykr, yemek ücretleri ise 1 Ytl yapılsın” dediler. Prof. Dr. Akbıyık’ın yanlarından ayrılmasından sonra Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yeniden bir araya gelerek, talepleri kabul edilinceye kadar eyleme devam kararı alan öğrenci grubu burada yeni eylmelerin hazırlığına başladı.

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 11:22:20
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 11:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?