3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Alevler arasında can pazarı

Bolu İhsaniye Mahallesi’ndeki bir evde çıkan yangında, alevlerin arasında mahsur kalan 1’i çocuk 3 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çelikpença Apartmanı’nın 5. katında, bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Yangında Fatma Akdağ, komşusu Ayşen Özalp ve 4 yaşındaki oğlu Umut Can Özalp alevlerin arasında mahsur kaldı. 3 kişi, evin balkonuna çıkarak komşularından yardım istedi.

Olay yerine gelen Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri, apartmanın balkonunda mahsur kalan 2 kadın ile çocuğu kurtarabilmek için operasyon başlattı. Merdivenli araçları olay yerine getiren itfaiye ekipleri, önce Umut Can Özalp’ı kurtarabilmek için hareke geçti. 5. kata merdivenle çıkan itfaiye Müdürü Erol Yavuz, Can’ı kurtardı. Daha sonra Fatma Akdağ ve Ayşen Özalp de itfaiye erleri tarafından aşağıya indirildi. Bu sırada evde bir kanaryanın olduğunu öğrenen Yavuz, ’Çıtır’ isimli kanaryayı da kurtardı.

Yangın başladığı sırada apartmanın merdivenlerinde bulunan Ayşen Özalp’ın 13 yaşındaki kızı Ayşe Özalp de dumandan zehirlendi. Özalp’e ilk müdahaleyi olay yerine gelen 112 ekipleri yaptı. Alevler arasından kurtarılan Fatma Akdağ, Ayşen Özalp ve Umut Can Özalp’ın da ilk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Daha sonra 4 kişi, İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 17:54:05
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 03:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?