3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Aşka yenilen ABD'li güreşçi artık Türkiye için yarışacak

Amerikan Güreşçisi Michael Halac, artık ringlerde Türkiye adına yarışacak. 12 yıldır Amerika’da profesyonel olarak Amerikan Güreşi yapan Halac, evlendiği Türk kızı sayesinde Türkler’e ve Türkiye’ye olan sevgisinin arttığını ve bundan böyle Türkiye adına yarışmak istediğini söyledi.

Amerika’da oldukça popüler olan Micheal Halac, 4 yıl önce gösteri maçı yapmak üzere gittiği Almanya’da, gurbetçi bir ailenin kızı olan Emine ile tanıştı. Bir süre devam eden arkadaşlığın ardından Emine ile evlenen Halac, eşi sayesinde Türkler’i yakından tanıma fırsatı bulduğunu ve çok sevdiğini söyleyerek, bundan sonra Türkiye adına ringlere çıkmak istediğini ifade etti. Adını da Mustafa olarak değiştiren Michael Halac’ın ringlerdeki adı da "Hırçın Mustafa" olarak kayıtlara geçirildi.

Türkiye adına ringlere çıkacağı için antrenmanlarını da Türkiye’de yapmayı uygun gören Hırçın Mustafa, eşi Emine Halac ile birlikte Bolu’ya geldi. Bolu’da bu sporu yapan olmadığı için antrenör sorunu yaşayan Mustafa Halac, Karete Hocası Sabri Damar ile anlaştı. Halac, Sabri Damar’a ait Mavi Dalgalar Spor Salonu’nda çalışmalarına başladı.

Türkiye adına dövüşeceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Hırçın Mustafa, "Amerika bekle beni. Size Türk’ün gücünü göstereceğim. Eşim sayesinde Türkler’i tanıma fırsatı buldum. Onları ringlerde temsil eden kimse yok. Ben Türkler adına dövüşerek onlara Türkler’in gücünü göstereceğim. Türkler’e Amerika’da büyük gurur yaşatacağım" dedi.

Emine Halac ise, eşinin Türkler’e hayranlık duyduğunu dile getirerek, "Eşimle Almanya’da bir gösteri maçında tanıştık. Benim bu spora ilgim yoktu. Bir ardakadaşım beni zorla bu maça götürmüştü. Orada Mustafa ile tanıştık. Sonra telefonlaşmaya başladık. Daha sonra da evlenmeye karar verdik ve ben Amerika’ya yerleştim. Benimle evlendikten sonra Türkler’e karşı çok büyük bir ilgi duymaya başladı. İsmini de Mustafa olarak değiştirdi. Bana Türkiye adına güreşeceğini söylediğinde çok sevindim. Memleketimiz olan Bolu’da önümüzdeki hafta başlayacak olan müsabakalara hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2005 Cumartesi 14:06:32
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 20:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?