3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Atatürk saygıyla anıldı

BOLU'DA ATATÜRK TÖRENLERLE ANILDI

Bolu'da Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 72'inci yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

Anıt Park'ta Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törenler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen salon programı ile devam etti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ndeki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene Bolu Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ümit Yücekan, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törenin devamında 50. Yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu Müdürü Ruhi Dereli, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yıldönümünde, kendisini anmak ve onun mirasında olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada bulunuyoruz. Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki, yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk bu ender insanlardan belki de en büyüğüdür. 10 Kasım artık O'nun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesi ve yeni kuşaklara daha iyi anlatılması için zemin oluşturduğu bir dönemdeyiz. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her türlü yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek bu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hatırası önünde saygı ile eğiliyorum" dedi.

Tören daha sonra, İlköğretim Öğrencisi Aysu Yıldırım'ın şiiri, 'Işığımız Atatürk' isimli oratoryo, Atatürk'ün Son Yolculuğu" adlı 10 Kasım sunusu, 50. Yıl Öğrenci Korosu ile devam etti. Tören Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile sona erdi.

BOLU'DA ATATÜRK TÖRENLERLE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 14:53:05
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 18:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?