2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Atık su bedeli kaldırılmadı

Bolu Belediyesi’nin vatandaştan tahsil ettiği su faturalarında önemli bir tutar oluşturan atık su bedelinin iptal edildiğine dair iddialar, vatandaşın kafasında soru işaretleri oluşturdu. İnternette dolaşan örnek dilekçeler ve telefonlarla belediyelere müracaat eden abonelerin, olumsuz cevap almalarına rağmen, bu yöndeki talepleri kesilmiyor.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı açıklamada atık su bedelinin kaldırılmadığını ifade etti.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, atık su ile ilgili yapılan haberlerde eksiklerin olduğunu vurgulayarak, 2464 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 44. maddesinde, ‘Belediyeler, atık su ile ilgili olarak da; katı atıklarla ilgili tarifede yer alan bina gruplarını topluca veya ayrı ayrı dikkate almak suretiyle ve su tüketim bedelini aşmamak üzere meclislerince belirlenecek miktarda çevre temizlik vergisi alırlar’ denildiğini hatırlattı.

Başkan Yılmaz, 2464 sayılı Belediye Kanunu’nda atık su bedeli olarak açıklanan bedelin kaldırılması ile ilgili bir hükmün bulunmadığını vurguladı. 2005 yılı içinde yürürlüğe giren, Vergi Kanunlarının YTL’ye uyumu ile ilgili bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki yasada bu konuya değinildiğini ifade eden Yılmaz, büyükşehirlerin dışındaki yerlerde bu miktarın 12 Ykr olduğunu kaydetti.

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 11:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?