2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bakanlıktan 'kış' tatbikatı

Çevre ve Orman Bakanlığı, kış tatbikatı düzenlediği Bolu’nun Gölcük Orman Bölgesi’nde, 200 yıllık köknar ağacını 10 saniyede yerle bir etti. Yaşlanan ağaçların endüstriye katılma sürecini anlatan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, ekonomik ve doğal ömrünü dolduran yaşlı ağaçları keserek yerlerine yeni fidan diktiklerini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, Bolu’nun Gölcük Orman Bölgesi’nde Kış Tatbikatı yaptı. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, tatbikat öncesi Bolu Valisi Ali Serildağ ve basın mensuplarına kış ormancılığı ile ilgili bir brifing verdi.

Osman Kahveci yönetimindeki ekip, ormandaki ekonomik ve doğal ömrünü doldurmuş yaşlı ağaçları belirledikten sonra kesim işlemini yaptırdı. Tatbikatta 200 yıllık bir köknar ağacı da profesyonel ormancılar tarafından 10 saniyede yerle bir edildi. 200 yıllık ağaç kesildikten sonra, kabukları soyularak gövde haline getirildi. Ağaç daha sonra Türkiye’de ilk defa uygulanan kızak yöntemiyle ormanın en tepesinden işleme merkezine gönderildi.

Bu arada, Orman Genel Müdürlüğü, kesilen ağaçların yerine basın mensuplarına fidan diktirmeyi de ihmal etmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 13:29:50
Güncelleme :24 Şubat 2005 Perşembe 16:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?