2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Baro, istinaf mahkemeleri için harekete geçti

Bolu Barosu Başkanı Tuncay Alnıak, Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemeleri’nin getirilmesi için çalışmalara başlandığını söyledi.

Bölge Adliye Mahkemesi Çalışma Grubu tarafından geçtiğimiz günlerde hazırlanan raporu Vali Ali Serindağ ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da katıldığı bir toplantıda açıklayan Bolu Barosu Başkanı Tuncay Alnıak, "Bu konuda birlik içinde olup, Teşvik Yasası’ndan yararlanamayan Bolu’ya bir katkı sağlamak gerekiyor. Herkes elinden geleni yaparak, Bolu’nun ekonomisini canlandırabiliriz" dedi.

Baro Başkanı Alnıak, Bölge Adliye Mahkemesi’nin Bolu’ya çok büyük katkılarda bulunacağını belirterek, "Eğer Bolu’ya kurulursa ulaşımdan, yatak imkanına kadar her şey hesaplandı. Bolu Teşvik Yasası’na alınmadı, bari Bolu’nun gelişmesine bu yolda katkı sağlayalım" diye konuştu.

Çalışma Grubu’nda yer alan Avukat Coşkun Selen ise hazırlanan rapor hakkında bilgiler verdi. Selen açıklamasında, "Batı Karadeniz Bölgesi’nde tek avantajlı durumda olan il Bolu. Diğer iller zaten teşvikten yararlandı, eğer birlik olunursa bu projeyi elde ederiz. Biz teşvikten yararlanamadık ve bu bizim elimizde bir koz. Bölge Adliye Mahkemesi’ni Bolu’ya kazandıralım. Bartın AKP Milletvekili Köksal Toptan’ın Adalet Komisyonu’nun başında olması bizim için bir handikap. Çünkü Bartın da konuyla yakından ilgileniyor. Biz hem coğrafi, hem iş fazlalığı olarak diğer illere oranla çok iyiyiz. Bolu’da 2004 yılında 18 binden fazla davaya bakılmış. Bu da Bolu’nun bu gücü kaldırabileceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 17:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?