2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Baysal: Artık bunu unutalım

İzzet Baysal Üniversitesi IV. Bahar Şenlikleri kapsamında Kültür Merkezinde söyleşiye davet edilen Ahmet Baysal’ı dinlemek üzere söyleşiye gelen İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Yaşar Akbıyık, Ahmet Baysal’la söyleşiden önce fuaye de sohbet ettiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi inşaatı temel atma törenine katılmasını protesto etmek amaçlı törene katılmayan Rektör Akbıyık ile Ahmet Baysal arsındaki gerginliğin neredeyse ortadan kalktığı gözlenirken gazetecilerin birbirleriyle tokalaşmaları yönündeki talepleri Ahmet Baysal tarafından “buraya geldiğimize göre buna gerek yok” cümlesiyle gereksiz olarak nitelenmiş oldu.

Sohbette; temel atma töreninde oluşan durumun kendisini ve ailesini çok üzdüğünü belirten Baysal, ’’Bu olayı daha fazla büyütmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bu süreçten sonra bu konunun gereğini YÖK ve ilgili kurumların yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Baysal, “Olaydan bir gün önce ben Rektör Yaşar Akbıyık’ı arayarak, kendisinden törene katılmasını istedim” diyerek Akbıyık’ın organizasyondan haberinin geç olması konusunda kimsenin suçu olmadığının altını çizdi.

Yumuşak bir havada gerçekleşen sohbette Ahmet Baysal ile Akbıyık’ın dostane tavırları gözlerden kaçmazken Baysal konunun unutulmasını ise “Sadece organizasyonda bir karışıklık olmuştur. Konu artık unutulmalıdır. Baysal ailesi ve Vakıf olarak her şekilde üniversitenin arkasındayız” cümleleri ile istedi.

Sohbet sırasında “temel atma töreninden önce sayın Baysal beni arayarak törene davet etti” diyen Akbıyık şu şekilde konuştu; “Bizim bu davranışımız, Sayın Başbakan’ı zor durumda bırakmak değildi. Bu olay, üniversite camiasının olaya bakışının bir göstergesiydi. Baysal Ailesi’ni üzmek gibi bir maksadımız yoktu. Ne Vakıf’a nede Baysal ailesine karşı alınmış bir tavır yoktur. Zaman geçtikçe olayın mahiyeti anlaşılacaktır. Bu olayın Bolu’ya daha fazla zarar vermesini istemiyorum.”

Sohbetten sonra Baysal Mavi Salonda öğrencilere İzzet Baysal’ın kısa öz geçmişini ve politikalarını anlatarak sorulara cevap verdi. Baysal Amcası’nı anlatırken “Her zaman yapılacak çok iş olduğunu savunurdu. Mesela O hiçbir hükümetle anlaşamaz, hep doğru bildiğini okurdu” şeklinde konuştu.

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 11:50:08
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 13:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DUYURU(YORUM) IP: 193.140.158.xxx Tarih : 20.05.2005 14:51:22
Danışıklı döğüşün ana çizgileri................