2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Baysal: Rektör en büyük ihaneti İzzet Baysal'a yaptı

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, 11 Mayıs gününü hayatı boyunca unutmayacağını söyleyerek, "AİBÜ Rektörü Yaşar Akbıyık en büyük ihaneti İzzet Baysal’a yapmıştır" dedi.

11 Mayıs’ta Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi temel atma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmasını protesto etmek için katılmayan Rektör Prof. Dr. Yaşar Akbıyık’ın tavrını hayatı boyunca unutamayacağını söyleyen Vakıf Başkanı Ahmet Baysal, bugün basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Gazetecilerle yemek yiyen ve açıklamalarda bulunan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, "11 Mayıs gününü hayatım boyunca unutmayacağım. Rektör Yaşar Akbıyık en büyük ihaneti İzzet Baysal’a yapmıştır. Bolu insanı bunu unutmayacaktır. Ben bunların nedenini çok iyi biliyorum. 7 ay sonra seçim var ve yerini garantilemeye çalışıyor. Ucuz kahramanlık yapıyor" dedi.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Ahmet Baysal, "Üniversite yönetiminin yayınladığı basın açıklamasında, vakfın, Atatürkçü düşünceden saptığını söylüyorlar. Bu nasıl laftır? Nasıl söylerler böyle bir şeyi. Okuduğumda gözlerime inanamadım. Bunlar başbakanımızın demesi gibi Atatürkçü geçinenler" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yaşar Akbıyık’n kendisine YÖK’ün baskı yaptığını söylediğini ifade eden Baysal, "Basın açıklamasından sonra kendisini aradım. Bana ’Ahmet amca YÖK bana baskı yapıyor. Törenlere katılma dediler’ deyince, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in telefonunu istedim. ’Beni zor durumda bırakmayın’ diye konuştu. Kendi yerini garantilemek için Bolu’ya, İzzet Baysal’a ve vakfa ihanet etmiştir" diyerek rektörü eleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 15:47:23
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 11:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?