3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Baysal'dan rektöre müthiş suçlama!

İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Baysal, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık’ın YÖK’e hoş görünebilmek için her yolu denediğini ifade etti.

İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Baysal, Gölköy Kampüsü’ndeki Vakıf Odası’nda düzenlediği basın toplantısında, Prof. Dr. Yaşar Akbıyık’ın tekrar rektör seçilebilmek için her yolu denediğini söyledi. Ahmet Baysal, rektör Akbıyık’ın vakıf yönetim kurulu üyelerini 2’ye bölmek için bir çalışma içersine girdiğini kaydetti.

Baysal, "Herkesin bildiği Mimarlık Mühendislik Fakültesi temel atma törenine katılmayan rektör, Başbakana yaptığı saygısızlık kadar, amcam İzzet Baysal’ın ruhuna da saygısızlık yapmıştır. Kendisi üniversiteye kayıt döneminde türbanlı öğrenci kaydı yaptı. Sonra da bu haber duyulunca ’Benim haberim yok’ diyerek olayı saptırdı. O yaklaşan rektörlük seçimleri için şimdi de YÖK’e ve Cumhurbaşkanı’na hoş görünmeye çalışıyor. Bunun için her yolu deniyor. Hatta ve hatta vakıf üyelerini bile bölmeye çalışıyor. Kendisi Atatürkçü değil, Atatürk’ün sırtından geçinmeye çalışan insanlardan. YÖK’ün ve Cumhurbaşkanımızın bu kişiyi tekrar rektör olarak atamayacağını umut ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 15:14:27
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 20:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?