2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Belediye işçileri grevi oyladı

Bolu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası’nın Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde 31 maddede anlaşmaya varılamaması üzerine, son noktayı işçiler koydu. Sandık başına giden belediye işçileri, ’Greve Hayır’ diyerek, 31 maddenin Yüksek Hakem Kurulu’nca karara bağlanmasını istedi.

Grev kararı için yapılan oylamada, 544 belediye işçisinden 490’ı oy kullandı ve sandıktan 35 evet oyuna karşılık 452 hayır oyu çıktı. İşçilerin özgür iradeleri ile düşüncelerini sandığa yansıttığını bildiren Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Erdoğan Kefeli, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve belediye yönetimini sert bir dille eleştirdi.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Erdoğan Kefeli, işçilerin bugüne kadar gösterdiği özveriye karşılık Bolu Belediyesi’nin aynı özveriyi göstermediğini savunarak, "28 Mart yerel seçimleri sonrası, belediye işçisinin göstermiş olduğu tüm özveriye rağmen, 117 işçinin atılması ile başlayan gerginlik bugüne kadar devam etti. Toplu İş Sözleşmesi sürecinde de, 20 yıldır sözleşmede bulunan ve uygulamada olan kazanılmış hakların belediye yönetimi tarafından kabul edilmemesi nedeniyle, sözleşmenin grev aşamasına gelmesiyle devam eden Bolu Belediyesi’ndeki huzursuzluğa ve gerginliğe, yapılan grev oylamasında işçi son noktayı koymuştur" dedi.

Bolu Belediyesi’nde çalışan işçilerin, kimsenin tehdit ve etkisinde kalmadan, tamamen özgür iradeleri ile düşüncelerini sandığa yansıttığını bildiren Erdoğan Kefeli, "İşçilerin büyük bir çoğunluğu greve hayır diyerek, Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlanamayan 31 maddenin Yüksek Hakem Kurulu’nca karara bağlanmasını istemişlerdir. Aslında işçi arkadaşlarımız, bu kararları ile başta belediye başkanı olmak üzere, belediyeyi yönetenlere ve herkese iyi bir ders vermiştir. 1.5 yılını, sadece işçi ile uğraşmakla geçirenlere, ’Artık yeter bizimle uğraşmayın, belediyenin ve Bolu’nun bir yılı daha kaybetmeye tahammülü yok, biraz da halka hizmeti düşünün’ demiştir. ’Biz çalışmak, üretmek ve karşılığında da hakkımızı almak istiyoruz. Biz Bolu’ya hizmet etmek istiyoruz’ demiştir. Belediyeyi yönetenlerin de niyetleri, işçiyle uğraşmak yerine halka hizmetse, mazeretleri kalmadı" şeklinde konuştu.
İşçilerin grev istememesi ile sonuçlanan sürecin bundan sonra nasıl işleyeceğini anlatan Erdoğan Kefeli, "Grev oylaması sonuçları 3 gün sonra kesinlik kazanacak. Yasa gereği 15 gün içerisinde, bu güne kadar Bolu Belediyesi ile yapılan görüşmelerdeki toplantı tutanakları, arabulucu tutanakları, eski Toplu İş Sözleşmesi ve sözleşme taslağı, Genel Merkezimiz’ce Yüksek Hakem Kurulu’na teslim edilecektir. Yüksek Hakem Kurulu’ndan çıkacak karar kesin ve itiraz merci yok. Her iki taraf da bu kararlara uymak mecburiyetinde. İşçi arkadaşlarımızın almış olduğu bu kararı saygı ile karşılıyor, sonucunun çalışanlarımıza, ailelerine ve geleceklerine hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 00:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?