2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Belediye işçisi greve gidiyor

Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Erdoğan Kefeli yapılan onca görüşmelerin bir karara bağlanmamasının üzücü olduğunu söyledi.

Durumun böyle devam etmesi halinde greve gideceklerini açıklayan Kefeli, “Yapılan onca görüşmelerin herhangi bir karara bağlanamaması üzüntü verici. Bütün bu görüşmelerin sonucunun olumsuz noktalanması halinde kazanan olmayacak. Bölge Çalışma Müdürlüğü tarafından görevlendirilen arabulucularla yapılan görüşmelerde herhangi bir uzlaşma sağlanamaması sonucu arabulucu rapor geçtiğimiz gün elimize geçti. Raporun elimize ulaştığı tarihten itibaren 6 gün içerisinde grev kararını vermek zorundayız. Eğer bu süreçte grev kararı çıkarsa valiliğe bu kararımızı valiliğe yapacağımız müracaatla resmi grev oylamasına sunacağız. Valilik kanalıyla yapılacak bu oylamada grev çıkarsa noter vasıtasıyla belediyeye bildireceğiz” dedi.

Hangi kararın çıkacağına işçilerin karar vereceğini belirten Kefeli “ Eğer yapılacak olan oylamada grev kararı alınmazsa, her şey yüksek hakem kuruluna gider. Yüksek hakem kurulunun kuracağı 7 kişilik heyet görüşmeler sonucu bir ortak karar alarak, yürürlüğe sokar ve alınacak bu karar kati ve son olur” diye konuştu.

Her zaman uzlaşmaya çalıştıklarını ama birkaç tane çok önemli maddede taviz veremeyeceklerini belirten Kefeli “ Grev oylamasına kadar olan süreçte uzlaşma için sendika olarak görüşmelere açığız. Taviz vermeyeceğimiz maddelerde ısrarcı olmayan bir yaklaşımdan gelebilecek herhangi bir olumlu öneriye sıcak bakabiliriz.”dedi.

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 12:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?