3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Binalara 5 kat izni verilecek

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 3 olan kat sınırlamasını 5’e yükseltebileceklerini, yönetmeliklere uygun yapıldığı taktirde 5 katlı binaların depremlerde tehlikeli olmayacağını söyledi.

İnşaat sektörünün durma noktasına geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yönetmeliklere uygun yapıldığı taktirde 5 katlı binaların depremlerde tehlikeli olmayacağını belirterek,  "Siz binaları depreme uygun yapmazsanız tek kat da olsa yıkılır. Ama binaları depreme karşı dayanıklı yaparsak bir sıkıntı yaşamayız" dedi.

Depremden sonra 3 kat olarak getirilen kat sınırlamasının inşaat sektörüne darbe vurduğunu ifade eden Yılmaz, "İnşaat sektörü ilimizde çok durağan bir dönemde. Kat indiriminden sonra tamamen durma noktasına geldi. Üniversite öğrencilerinin sayısı artınca konut ihtiyacını karşılayamaz duruma geldik. Bunun sonucunda da kira fiyatları iki katına çıktı. Bu da durumu iyi olmayan vatandaşlarımız ve üniversite öğrencilerimiz için iyi olmadı" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, "Japonya’da sık sık deprem oluyor. Fakat bina yıkılmıyor. 1998 yönetmeliği incelendiğinde içeriği iyi bir yönetmelik ve akıllarda soru işareti bırakmıyor. Bolu’daki mühendislerimize güvenmek zorundayız. Mimarların, mühendislerin ve tüm kamuoyunun kat artışı yönünde istekleri var. Konu Şubat ayında meclise gelecek ve değerlendirmesi yapılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 17:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?