3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bir haftada 2. kez

Bolu’nun İhsaniye Mahallesi’nde bulunan Çelikbaş Apartmanı’nda, 10 günde 4 kez yangın çıktı.

Son yangında hafta sonu tatillerini evlerinde geçiren vatandaşlar, binada mahsur kaldı. Vatandaşları, Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri kurtardı.

İki gün önce de yine aynı apartmanda yangın çıkmış, apartmanın 5. katında mahsur kalan biri çocuk iki kadın, itfaiye ekipleri tarafından balkondan kurtarılmıştı.

Bugün, aynı apartmanda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı tekrar yangın çıktı. Binanın alt katında bulunan kömürlükte başlayan yangın nedeniyle tüm apartman duman içinde kaldı. Yoğun duman nedeniyle çıkarı çıkamayan vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından balkonlardan kurtarıldı.

Dumandan kaçanlar arasında 2 gün önce yine aynı şekilde mahsur kalan Fatma Akdağ, Ayşen Özalp ve 4 yaşındaki Umut Can Özalp de vardı. 4 yaşındaki Umut Can, 2 gün önce olduğu gibi yine annesinin kollarında apartmanın 5. katındaki balkonda, itfaiye tarafından kurtarılmayı bekledi. İlk yangının şokunu atlatamadan aynı şekilde mahsur kalan aile, gözyaşlarına hakim olamadı. Balkonlarda mahsur kalan diğer ailelerin çocukları da başlarına ıslak bezler ve atkılar sararak dumandan korunmaya çalıştı ve feryatlar içinde kurtarılmayı bekledi.

İtfaiye ekipleri, merdivenli araçla önce çocukları, sonra da büyükleri kurtardı. Toplam 10 kişinin kurtarıldığı yangından ikinci kez kurtarılan Umut Can’ın anneannesi Fatma Akdağ ve annesi Ayşen Özalp, "İki günde ikinci kez burada mahsur kaldık. Daha ilk yangının şokunu atlamamıştık. Çocuğumuz bundan çok etkileniyor" dedi.

10 günde 4 yangının çıktığı apartmanda polis ve itfaiye ekipleri inceleme başlatırken, kundaklama ihtimali üzerinde duruluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 03:22:32
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 03:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?