3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu, 'yeşil dalga'ya kavuşuyor

Bolu Belediyesi trafikte çıkan aksaklıkları giderebilmek için trafik ışıklarında başlattığı ve Büyükşehirlerde uygulanan “Yeşil Dalga” çalışmalarını tamamlayarak bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.

“Saniyeli Zaman Sistemi”nden, “Yeşil Dalga” sistemine geçişle birlikte, bundan böyle trafik akışında hem zaman kaybı önlenmiş olacak, hem de araç sahipleri büyük ölçüde yakıt tasarrufu yapmış olacaklar.

Bolu Belediyesi tarafından tek yön uygulamasına geçilmesinin ardından, toplam 27 kavşağa sinyalizasyon lambası takılarak, saniyeli zaman saati uygulamasına geçilmişti. Uzun dönem tartışmalara neden olan trafik ışıkları konusunda Bolu Belediyesi son olarak başlattığı “Yeşil Dalga” sistemi ile birlikte bir ilke daha imza atarken, ”Yeşil Dalga Sistemi” ile birlikte bundan böyle araç sahipleri hem yakıt tasarrufuna kavuşmuş olacaklar, hem de trafikte geçen önemli bir vakit kaybı önlenmiş olacak.

Bolu Belediyesi’ne bağlı Elektrik İşleri Sorumlusu Elektrik Teknisyeni Kemal Topcu; “Bolu merkez ve mahallelerinde toplam 27 kavşakta trafik ışığı bulunmakta. Bunlardan en yoğun olan Konuralp Kavşağı, Bahçelievler Kaşağı, Sanat Merkezi Kavşağı, Vilayet Kavşağı, İzzet Baysal Caddesi üzerinde Hayat Eczanesi önü, Tabaklar Hamamı önü, Menekşe Oteli önü, ayrıca Büyük Kökez Çeşmesi Kavşağı, Atatürk İlköğretim Okulu Kavşağı ve Uğur Mumcu Parkı Kavşağı olmak üzere, toplam 10 kavşakta yeşil dalga sistemine geçtik. Bu sistemde trafik kuralları çerçevesinde 40 kilometre hızla seyreden araçlar, artık kımızı ışıklara takılmadan Cici Taksi Kavşağı’ndan girip, Soku Kavşağı’na kadar beklemeden ulaşa bilecekler” dedi.

Sinyalizasyon hakkında bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Bolu Halkı için her şeyin iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğim ilk günden bu yana trafik ışıkları konusunda önemli şikâyetler geldi. Bu şikâyetleri giderebilmek için yaptığımız araştırmaların ardından yeşil dalga sistemine geçmeye karar verdik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden destek alarak sistemimizi kurduk. Yeşil Dalga Sistemi, uydu aracılığıyla birbirleriyle haberleşerek çalışan bir sistem. Bunun trafik akışında önemli avantajları var. Ayrıca bu sisteme önümüzdeki günlerde önemli bir ek çalışma yaparak, aynı zamanda kırmızı ışıkta geçenlerin fotoğrafları çekilerek sürücülerimizi denetleme imkânını da sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 10:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?