2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu 'kat'a takıldı

Bolu’da son günlerde 3 kat uygulamanın 5 kata çıkartılması tartışmalarına Mimarlar Odası Başkanı Hüseyin Özsoy tepki gösterdi. Özsoy, "CHP’li Meclis üyesi Tanju Özcan’ın açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendiriyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Bolu Belediyesi Meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyesi Tanju Özcan’ın 3 kat uygulamasının 5 kata çıkartılmasının hatalı olduğu ve bazı kesimlere rant sağlayacağını söylemesinin ardından, Mimarlar Odası Başkanı Hüseyin Özsoy’dan açıklama geldi.

Mimarlar Odası Başkanı Özsoy, Tanju Özcan’ın açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirerek, "CHP’li Meclis üyesi Tanju Özcan’ın açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Mimarların böyle bir konunun içine çekilmesi beni gerçekten çok üzdü. Belediye Meclis toplantısında Meclis Üyesi Özcan’ın ’Kat artırılmasını isteyenler, bu işten rant sağlamak isteyenlerdir. Mimarlar odası bu kişilere alet olmasın’ şeklindeki ifadelerine katılmıyoruz. Mimarlar odası ne geçmişte ne de bugün kimsenin kullanacağı bir kurum değildir" dedi.
CHP’li Belediye Meclis üyesi Tanju Özcan ise "Beni anlamamışlar, ben kimseye hakaret etmedim. Bu karar bütün Bolu halkını ilgilendiren bir karardır. Benimde, her vatandaş gibi söz hakkımın olduğunu düşünüyorum. Bolu’nun gelecekteki nüfusunun ne olacağı belli ve kesinlikle 1 milyona çıkmayacak. Şehri sıkıştırmaya gerek yok. Yeterli alanımız var. Bu 5 kat uygulaması çok gereksiz bir uygulamadır. Ben Mimarlar Odası’na hakaret etmedim, sadece art niyetli rantiyecilere alet olmayın dedim. Yoksa, mimarlar rant sağlıyor demedim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 22:57:04
Güncelleme :12 Şubat 2005 Cumartesi 23:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?