9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu’da büyük izler bırakıp ayrılan ender valilerden biri…

2000 yılında Tunceli’den Bolu’ya atandığında, Tunceli’nin her köşesinde gözü yaşlı insanlar bırakmıştı ve şimdi de Bolu’da gözü yaşlı bırakacak insanları.

Termal otelde kendisi için düzenlenen veda yemeğinde konuşan Türker, “40 yıllık memuriyetim sürecinde halkın yüzde 99’unun kaderini ben tayin ettim, fakat geriye kalan yüzde bir de benim kaderimi belirledi” dedi.

Görevden alındığını içine sindiremediğini belirten Türker, “Görevde suistimal yok, hizmette kusur yok. Madem bende her şey fazlası ile var, peki beni neden merkeze aldınız? Beni bu hizmetlerden alıkoyacak insanlarda biraz vicdan olmalı” dedi.

40 yıllık memuriyet hayatında suistimalin söz konusu olmadığını anlatarak, “Meslek yaşantımda herhangi bir görev kusuru söz konusu değil. 40 yıllık süre içerisinde görev aşkıyla yaptığım hizmetlerin sayısı belli değil. Emekliliğe 31 ayım var. Bana göre hizmetten kopartılıyorum. Bunu içime sindirmem çok güç” dedi

Askerlik hizmetini amme hizmetine benzeten Türker, “Askerlik hizmeti 460 gün sürer, vatan için çok şey yaparsın fakat bir kurşun seni bitirir. Amme hizmeti de böyledir. Devlete 40 yıl hizmet edersin, her gün sırtında taşırsın, bir gün birileri çıkar canınızı yakar. 40 yıllık memuriyetim sürecinde halkın yüzde 99’unun kaderini tayin ettim, fakat geriye kalan yüzde bir de benim kaderimi belirledi ve bana bu cezayı verdi. İşte siyasi takdir. Zaten bana layık olan yeri halk veriyor, size ne oldu da beni halkımdan kopardınız, tutunduğum dalı neden kestiniz” dedi.

Türker, “Ben gücümü halktan alırım. Halkın ve sevginin olmadığı yerde çözüm olmaz, çalışma zevki olmaz, aşk olmaz. Ben görevi aşk ile yapıyorum. Zaten devletten de dedikodu üretmek ve sorun yaratmak için değil, çözüm üretmek için maaş alıyorum” dedi.

AKP hükümeti tarafından hazırlanan kararnamede üç kişinin merkeze alındığını ifade eden Türker, “Merkeze alınan üç kişiden ikisi kendi isteği ile merkeze geliyor. Benimse böyle bir isteğim olmadığı halde beni neden merkeze aldılar hiçbir anlam veremedim. Ama Mehmet Ali Türker’in yüreğini kimse yenemez. Ben yüreğimi ortaya koyarım, kalbimi koyarım. Ankara’ya gittiğimde geri kalan iki buçuk yılın hesabını soracağım ve hesap isteyeceğim. Bakalım nasıl hesap verecekler. Ben bu güne kadar hiçbir memurumu kağıt üzerinde silmedim, ezmedim, ezdirmemde. Beni kağıt üzerinde nasıl sildiler soracağım.Beni merkeze alan zihniyette bir adalet olmalı. Ben hakkaniyet için yüreğimi ortaya koydum, bu yüreğimi de kimseye ezdirmem. Siyasilere, kabineye ben kurban oldum başka kurbanlar olmasın, Bolu’ya sahip çıkanlara sizde Bolulular olarak sahip çıkın. Bolululara da tek vasiyetim budur” dedi.

Konuşmasının ardından Türker’e Mengen, Gerede ve Pazarköy Belediye Başkanları tarafından Fahri Hemşehrilik beratı verildi.

Düzenlenen yemeğe AKP Milletvekilleri katılmazken, AKP İl Başkanı Fatih Metin ve Belediye Başkanı katıldı ve yemeği ilk terk edenler oldu.



Eyüp Karakaş
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 17:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?