8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu'da trafik kazası: 1 ölü 11 yaralı

Alınan bilgiye göre, SSK Hastanesi istikametinden gelen İsmail Eskioğlu’nun kullandığı 14 AP 644 plakalı işçi servisi, dün gece saat 01.00 sıralarında D-100 Karayolu çıkışında kırmızı ışıkta geçerek, Ankara yönüne dönmek istedi. Kırmızı ışıkta geçen işçi servisine İstanbul’dan Ankara yönüne giden Yalçın Çelik’in kullandığı 34 TK 3419 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Yolcu otobüsü çarpma neticesi bariyerleri aşıp 50 metre sürüklenerek, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait sosyal tesislerin bahçesine girdi. İşçi servisi ise yoldan çıkarak, yolun kenarında bulunan bir briket imalathanesine girdi. Kazada, işçi servisinin sürücüsü İsmail Eskioğlu (22) yaralı olarak kaldırıldığı İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kazada otobüs sürücüsü Yalçın Çelik ve yolcu otobüsünde bulunan Fatma Yaman, Turgut Yılmaz, Kerim Işık, Mahmut Çavdar, Ebuzer Kalemoğlu, Şakir Demir, Sebahattin Erdoğan, Duran Çelik, Rıdvan ve Şükriye Uçar yaralandı.

Kazadan sonra D-100 Karayolu uzun süre ulaşıma kapandı. Kaza esnasında elektrik telleri koparak yerlere düştüğü için 112 Acil Yardım ekipleri uzun süre yaralılara müdahale edemedi. Polis otobüs etrafında güvenlik tedbiri alarak SEDAŞ’tan gelecek ekibi bekledi. Olay yerine gelen 112 ekibinin de kopan tellerde elektrik olması sebebiyle hayatı tehlikeye atılmadı. Yetkililer, işçi servisinde kaza esnasında işçi bulunmamasının faciayı önlediğini söylediler.
Kaza sonrasında yoldan çıkan otobüsün açılan bagajlarında inceleme yapan polis, bagajda bir cenaze taşındığını tespit etti. Yapılan araştırmada otobüs yolcularından birine ait olan cenazenin İstanbul’dan Ordu’ya götürüldüğü ve otobüste bulunanların da ölen şahsın yakınları olduğu anlaşıldı. Polis, kazadan yaklaşık 2 saat sonra bagajda bulunan cenazeyi çıkararak 112 Acil Yardım ekiplerine teslim etti. Cenaze İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

iha-bolu
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 12:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?