3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolulu kahramanlar geri dönüyor

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce, İstiklal, Kurtuluş ve Çanakkale Savaşları’nda şehit olmuş Boluluları tespit etmek için çalışma başlatıldı.

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir komisyon, bu savaşlarda şehit olan Boluluları belirlemek amacıyla geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.

Bir noktada Bolu’nun tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkartmak için başlatılan çalışmalar neticesinde hazırlanan dökümanlar kitap haline getirilecek ve vatandaşlara dağıtılacak.

Konu hakkında bilgi veren Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Bozgeyik, "Bizler Bolu’nun tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkartmak düşüncesiyle böyle bir çalışmaya başladık. Bu çerçevede Bolu’da yaşamış, tarihe damgasını vurmuş Bolulu değerleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Çanakkele’ye gidenler bize Bolulu şehitlerin mezarlarına rastladıklarını ve sayının oldukça yüksek olduğunu söylediler. Biz şimdi bunları toparlıyoruz. Çanakkale, İstiklal ve Kurtuluş Savaşları’nda şehit olmuş Boluluları tespit ediyoruz. Bunların hayat hikayelerini araştırıyoruz. Bu dökümanları toparladıktan sonra Belediye Kültür Yayını adı altında vatandaşlarımıza bir kitap olarak sunacağız. Bolu’nun tarihinde çok kopukluluklar var. Bu araştırmalarımız bu kopuklulukları da ortadan kaldıracak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 15:13:32
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 20:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?