2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolulu sel olup Baysal'a aktı

‘Bolu’nun Babası’ olarak anılan Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal, ölümünün 5. yılında, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan Anıt Mezar’da düzenlenen törenle anıldı.

Bolu’ya vakfı aracılığı ile yaptırdığı 114 trilyon maaliyetindeki 115 eseri devlete bağışlayan Hayırsever İzzet Baysal, 5 Mart 2000 tarihinde vefat etmişti. İzzet Baysal ölümünün 5. yılında
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan Anıt Mezar’ında düzenlenen törenle anıldı.

Törene Bolu Valisi Ali Serindağ, Bolu Eski Valisi Mehmet Ali Türker, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, Bolu Milletvekilleri Yüksel Coşkunyürek, Metin Yılmaz ve Mehmet Güner, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile çok sayıda il müdürü ve Baysal Ailesi katıldı. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı anma töreninde vatandaşlar da geniş yer tuttu.

Anıt Mezar başında düzenlenen törende Bolu Valisi Ali Serindağ, bir konuşma yaparak, “Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi, büyük hayırsever, müstesna insan İzzet Baysal’ı aramızdan ayrılışının 5. yılında rahmetle anıyor, kalbi şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Eserleriyle tanıma olanağı bulduğumuz, bütün ömrünü çok sevdiği ülkesine hizmete vakfeden bu seçkin insanın özellikle Bolumuz eğitim ve sağlık alanlarında değerli katkılar sağladığı her türlü takdirin ötesindedir. Aramızdan ayrılmış olsa da, Bolu’ya ve çevremize kazandırdığı üniversite, hastaneler, okullar, huzurevleri, yurtlar ve bunun gibi onlarca eseriyle İzzet Baysal daima kalplerde yaşayacaktır. Az konuşan, çok iş yapan ve her türlü gösterişten uzak hayat tarzını, yardımseverliğini, insani değerlerini hepimiz örnek almalıyız. İlimizin ekonomik ve sosyal yapısına büyük katkı sağlayan üniversitemizin kurucusu Merhum İzzet Baysal’ın gençliğe özel bir önem verdiğini, ebediyete göçtükten sonra bile onların yanına gömülmesini isteyecek kadar seven o büyük insana, borcumuzu kurmuş olduğu vakfa ve eserlerine sahip çıkarak ödemeliyiz. Merhumun TBMM Üstün Hizmet Ödülü ile ödüllendirilmesi için valiliğimizce ayrıca teklif bulunulacaktır” cümlelerini kaydetti.

Vali Serindağ’ın konuşmasının ardından Bolu Müftüsü Ahmet Okutan duayı gerçekleştirdi ve Baysal’n yaklaşık 1000 civarındaki seveni Anıt Mezara karanfiller bıraktı.

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 10:37:36
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 10:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?