2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu'nun gözü kongre turizminde

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Bolu Abant’ta oteller kongre turizminden de istifade edebilmek için harekete geçti. Oteller, bu kapsamda, yeni yatırımlara yönelmeye başladı.

Abant Master Planı’nın hazırlanmasından sonra kongre merkezleri yapabilmek için yer arayışına giren oteller, yapacakları büyük kongre salonları ile Avrupalılar’ı Abant’a çekecekler.
Kongre turizminin Abant için çok önemi olduğunu ifade eden Büyük Abant Oteli Genel Müdürü Bora Kaya, Türkiye’de yılda büyük çapta 15-16 kez kongre düzenlenebilirken, Avrupa’nın sadece bazı şehirlerinin her birinde 50’ye yakın sayıda kongre düzenlenebildiğini kaydetti.

Türkiye’de çoğunlukla İstanbul ve Antalya’da, kısmen Ankara ve İzmir’de kongreler düzenlendiğini ifade eden Kaya, "Bolu’da bir kongre merkezinin olmaması, Bolulular olarak bizim bu turizm ürününden faydalanmamızı engellemektedir. Kongreye gelen misafirlerin büyük çoğunluğunu yabancı uyruklular oluşturmaktadır. Özellikle tıp ve teknoloji hakkında düzenlenen kongrelerde insanlar biraraya gelip tartışma imkanı bulabilmekte, bunun yanında geldikleri şehirde gezip, alışveriş yapıp eğlenirken, şehir ekonomisine de önemli katkıları olmaktadır" dedi.

Bolu’nun iki metropol şehir olan Ankara ve İstanbul’un tam ortasında olup, ulaşım açısından çok stratejik bir noktada olduğunu belirten Abant Oteli Müdürü Kaya, "İstanbul ve Antalya’da olan kongrelerde uçak maliyeti kaçınılmaz olmaktadır. Bu da kongreyi düzenleyen firmalara ve katılımcılara mali bir yük getirmektedir. Bolu’daki uçaksız ulaşım avantajını, Abant’ın güzelliklerini, ülke ve il ekonomisine getireceği yararları düşünerek, Büyük Abant Oteli olarak 2 trilyonluk bir yatırımla otelimiz sınırları içine bin 500 kişilik bir kongre merkezi yapmaya karar verdik. Gerekli proje ve planlar çizilip, inşaat izni almak üzere Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne müracaatımızı yaptık. Başta Başbakanımız, Orman Bakanımız, Milli Parklar Genel Müdürümüz, İl Valimiz ve yerel yöneticilerimiz, bu projenin gerçekleşmesi için bize destek olmaktadırlar. Abant Gölü için gerekli Master Planı değişikliğinden sonra projemiz hayata geçecek. Nisan 2006’da temeli atılacak. Bolu’nun, Bolulu’nun kongre salonu Ağustos sonlarına doğru bitmiş olacaktır" diye konuştu.

Abant ve Bolu’nun kalkınmasında kongre salonunun yanında bir tamamlayıcı olarak küçük çapta da olsa bir kayak pistinin olması fikrinden yola çıkarak, Abant’a 4 km uzaklıkta bir alana kayak pisti yapmak için Orman Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulunduğunu kaydeden Kaya, bu projenin de önümüzdeki kış sezonunda tamamlanacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 16:07:50
Güncelleme :13 Ocak 2005 Perşembe 16:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?