3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Boluspor kabuk değiştiriyor

Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı dün klüp binasında yaptığı konuşmada değişen teknik kadro ve yeni yönetim kurulu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Necip Çarıkçı 2. lig B grubunun 3. lig gibi olmadığını karşılarında daha zorlu bir ligin olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu “ Yönetim kurulu olarak bizim bu seneki transfer politikamız 11-12 yeni futbolcuyu kadroya dahil etmek ve 2. lige çok daha güçlü ve genç bir kadroyla girmektir. Bu amaçla teknik kadronun hepsinin görevine son verildi ve birçok futbolcumuz takımdan ayrıldı. Bizim kanaatimizce mevcut kadromuz 2. lige yetebilecek bir kadro değildi. Keza teknik kadronun da aynı şekilde olduğunu düşündük ve köklü bir değişim, bir yenilenme sürecine gittik.”

Mevcut kadronun değerlendirmesini yaparken Boluspor’u yakından takip etmiş bir çok teknik hocadan ve Boluspor eski teknik direktörü Selehattin Konrad’dan da rapor aldıklarını belirten Çarıkçı; “Aldığımız bütün raporlar takımın 2. lig için yetersiz olduğu yönündeydi. Yapılacak tek şey ise köklü bir değişiklik ile takımı yeni baştan kurmaktı. Yapılacak transferlerle gelecek olan futbolcular bir çok eski futbolcunun yedek kulübesinde oturmasına neden olacaktı. Şampiyon olmuş bir takımın futbolcuları da yedek kulübesinde oturmayı pek kabulleneceklerini sanmıyoruz. Takım içerisinde huzurun sağlanması için ve daha kuvvetli daha genç, Boluspor’a gelecekte hem sportif hem mali yönde daha çok kazanç sağlayacak transferler yapılmasını daha uygun gördük” dedi.

Boluspor’dan ayrılan ve 2. lige taşıyan eski kadronun daha bir senelik mukavelelerinin olduğunu ve yönetim olarak şampiyon olan kadroya vefalarını, tüm alacaklarını ödeyerek gösterdiklerini belirten Çarıkçı, “Hiçbir futbolcunun Boluspor’dan alacağı kalmamıştır. Onlara vefamızı da teşekkürümüzü de bu yolla gösterdik” dedi.

Yeni kadronun uyum sorunu yaşayıp yaşamayacağına dair sorulan sorulara cevap veren Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı “ Hiçbir zaman başarı garanti değildir. Daha fazla para vererek daha iyi futbolcular almak istiyoruz çünkü Boluspor’un yerini artık 3. lig olmadığını düşünüyoruz. Boluspor olarak artık yükselme yolunda bir ivme yakaladık ve bu çizgide devam edip daha da büyük başarılara imza atmak istiyoruz. İlk amacımız 2. ligde tutunmaktır. Sonra ise zirveyi zorlayıp şampiyonluğa oynamak” şeklinde konuştu.

Bugün öğle saatlerinde yapılacak bir basın toplantısıyla yeni teknik direktörün tanıtılacağını belirten Necip Çarıkçı “Boluspor bünyesine çok daha iyi bir teknik direktör dahil edeceğiz. İnancımız, yarın (bugün) herkese açıklayacağımız teknik adamın Boluspor’umuzun 2. ligde en iyi şekilde oynamasını ve daha da büyük başarılara imza atmamızı sağlayacağı yönündedir” dedi.
Bo
Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?