2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu'ya destek yağıyor

Bolu’da yeni kurulan kooperatiflerle ilgili Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek bir basın açıklaması yaparak tarımsal alanda Bolu’ya desteklerin sürdüğünü kaydetti.

Bolu milletvekili Yüksel Coşkunyürek geçtiğimiz cumartesi günü bir basın açıklaması yaparak, Bolu’da tarım alanında yapılan yeni çalışmaları açıkladı. Tarım Bakanlığı’nın değişik alanlarda sağladığı destekleme ve teşviklerden Bolu tarımının da azami derecede faydalanması için çalışmalara devam ettiğini kaydeden Coşkunyürek, “Daha önce de açıkladığım Dünya Bankası Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesindeki Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünün (Tedgem) yürüttüğü Köy Bazlı Katılımlı Yatırımcıların Destekleme Projesi Kapsamında kırsal alandaki halkımıza 30 milyon dolarlık destek, patates tohumculuğu çalışmaları gibi değişik bir çok konularda Bolu tarımına destek sağlandığı gibi bundan sonrada bu alanda yeni desteklerin bölge tarımına katkısı giderek artacaktır” dedi.

Kooperatifçilik alanındaki desteklemeden 2003 yıl içinde Bolu’da faaliyet gösteren Tarımsal kalkınma kooperatiflerine 50.2 baş süt sığırcılığı projesi kapsamında; Göynük’e Ekinciler ve Gelişler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Mudurnu’ya Gürçam, Dereçetinören, Fındıkcılık, Bulanık, Ormanpınar, Gelinözü Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine yaklaşık 3 trilyon civarında bir destek sağlandığını kaydeden Coşkunyürek, “Bu yıl içinde bölgede yaptığımız çalışmalar sonucu vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde yeni kooperatifler kurulması yönünde kararlar alarak bu kooperatiflerin Tarım Bakanlığımızın verdiği desteklemelerden faydalanmaları sağlanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde 2004 Yılında Kırsal alanda sosyal destek projesi Kapsamında yeni kooperatifler kurularak bu desteklemeler artırılmış ve yeni kooperatiflere hayvancılık alanında destekler sağlanarak programa alınmıştır” dedi.
Bolu’yu tarım güldürecek

Bu kooperatiflerden Dörtdivan İlçesi Sorgun Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 50.25 Koyunculuk, Göynük S.S. Gürpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine ise 50.2 Süt Sığırcılığı alanında destek sağlandığını belirten Coşkunyürek, “Bu kooperatifler kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında programa alınmış ve bu destekten faydalanmaları sağlanmıştır. 2004 yılında Bolu ilimizde 1 adet 200 tonyıl kapasiteli soğuk hava deposu yapılmış, Toplam 5 hayvancılık projesinden 500 adet kültür ırkı damızlık düve dağıtılmış ve Bolumuza toplam 3 trilyon liralık destek sağlanmıştır” cümlelerini kaydetti. 2005 yılı için toplam 5 kooperatifin projelendirilerek destek kapsamına alındığını dile getiren Coşkunyürek, 2 yıl içerisinde Bolu’ya Tarım Bakanlığından hayvancılık alanında kooperatiflere toplam 6 trilyon liralık destek sağlandığını söyledi.

Gerede misafir ağırlayacak

Bolu’da ilk defa uluslararası bir kayak yarışması yapılacağını kaydeden Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, “Ankara’da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Kayak Federasyonu ve Orman Banklığı nezdinde yaptığımız çalışmalar sonucunda Gerede ilçemizde yapılacak kayak pistinin bölgemiz için turizm ve tanıtım açısından etkisinin büyük olacağı düşünülerek buradaki kayak pistinin ihtiyaçlarının giderilmesine karar verildi. Gerede bölgemizdeki kar kalitesinin dünya standartlarında olması, bu kalitedeki bir pistin uluslar arası bir yarışmanın burada yapılmasına imkan sağlaması açısından yetersiz kalmaması için Ankara da yapmış olduğumuz girişimler sonuç vermiş olup sonucunda Gerede ilçemizde 7 ülkenin katılacağı uluslar arası bir yarışmanın yapılması sağlanmıştır” şeklinde konuştu

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 13:47:16
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 16:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?