2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

BTSO seçiminde yarış kızışıyor

8 Mart’ta gerçekleşecek Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) kongresi, Bolu’nun gündemini tamamen doldurdu. Başkanlık için henüz aday isimleri netleşmezken ismi kamuoyuna ısıtılmaya çalışılan Domino Tekstil fabrikasının sahibi Umut Oran’ın aday olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yapılan araştırma sonucunda Umut Oran’ın, 25 Şubat’ta gerçekleştireceği basın toplantısında neden aday olmayacağını açıklaması bekleniyor.

Son günlerde altına imza attığı bazı kararlara şaibeli gözüyle bakılan BTSO’nın seçimlerinde Türkiye çapında mağazaları bulunan Latif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Latif Yıldız’ın da başkanlığa aday olması kamuoyundaki beklentiler arasında.

Yapılan araştırma sonucunda tüccar ve sanayicinin BTSO’da kan değişimi beklentisi gözlenirken, BTSO’ndaki mevcut seçim şekli nedeniyle birçok ismin meclise dahi girememesinden korkuluyor.

Kamuoyunda Umut Oran yada Latif Yıldız’ın başkanlığı beklentisi açık açık hissedilirken Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde bir yerel gazeteye verdiği demeçte Umut Oran’ı başkan olarak görmekten mutluluk duyacağını söylemesi kamuoyunda şaşkınlık yaratmış bulunmakta.

Uzun bir süredir Bolu sorunlarından uzak bir şekilde sivil toplum örgütü statüsü bulunan BTSO’nın, sorunların çözümünde mevcut sorunlara zamanında müdahale eden, kentin gündemini belirlemede hakaniyetli, oda yönetimi konularında ise geri kaldığı gözlenirken,
kimi zaman şaibeye dahi karıştığı bir dönemde meclisini ve yönetimini yenileyecek olan BTSO’da mevcut başkan Turgut Kalaycıoğlu’nun ise başkanlığa tekrar aday olmaması bekleniyor.

Yapılan araştırma sırasında en çok dikkat çeken husus ise neredeyse tüm iş yerlerinde BTSO ile ilgili parmak hesabı yapıldığı oldu

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 12:10:09
Güncelleme :24 Şubat 2005 Perşembe 16:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?