3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

DYP: Bu iktidarın işi bitti

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Ulusa Sesleniş konuşmasını değerlendiren Gümüş, iktidarın demagoji yapmaya başladığını söyledi.

DYP Bolu İl Başkanı Adem Gümüş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki akşam televizyondan yaptığı “Ulusa sesleniş” konuşmasında ki sözlerini değerlendirdi. Gümüş, “Sayın Başbakan yine bilinen üslubu içinde yine demagoji yaptı” dedi.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında Gümüş, üçüncü yılındaki bir iktidarın hala geçmişi kötülemeden medet ummasının, millete “elinizdekine razı olun” diye konuşmasının ayıp olduğunu söyledi.

Bir iktidarın ne yapıp ettiği, seçim meydanlarındaki vaatleri ile icraatlarının karşılaştırılmasından çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Gümüş daha sonra şöyle konuştu:

“Oturdukları iktidar koltuğunda yarattıkları büyük umutların altında kalan, tüm sözlerini tekzip eden, ulusun karşısına bile çıkmaya yüzü olmayan bu iktidarın son teselli sığınağı demagoji olmuştur. Ekonomide övündükleri tablo, millet adına yokluk, mahrumiyet, işsizlik ve tüm dengelerin alt üst olduğu bir tablodur. Ülkenin borçları bu iktidar döneminde % 50’den fazla artmış, kendi yaptıkları hesaba göre GSMH’nin % 63’ü dedikleri borç oranını yine aynı hesaba göre % 40’lardan oraya taşımışlardır. Kriz zamanında bile % 6.5 olan işsizlik oranı, bunların iktidarında yine resmi rakamlarla % 11.5 olmuştur. Son bir yıl içindeki artış % 1.2’dir. % 9.9 dedikleri büyüme sıcak paranın yarattığı sahte bir büyümedir. Böyle bir büyüme iddiasına rağmen işsizliğin bırakın azalmayı dramatik artışını hangi mucizevi ekonomi aklıyla açıklayacaklardır? 50 milyar doları bulan sıcak paranın döviz üzerindeki baskısını ve doların kriz döneminin yarı fiyatına düşmüş olmasını göz ardı ederek milli gelirimizin arttığı ifadesi ucuz bir propagandadır. Her gün yaptığı zamlarla yetmiş milyonu bir avuç faizci adına çalışan kölelere dönüştüren, haftada bir milyar dolar kaynağı bu kesimlere aktaran iktidar, “ülke iyidir” sözünü hangi yüzle kime söylemektedir? AB ile ilişkilerdeki beceriksizlikleri, dayatmalara boyun eğişi “müzakere sürecinin zorlukları” diyerek millete kabul ettirmeye çalışmak kirli bir politikadan başka ne olabilir ki?”

AKP iktidarının icraatlarına yorum getiren DYP Bolu İl Başkanı Adem Gümüş, “Bu iktidarın beceriksizliğini, iş bilmezliğini, ülke geleceğini karartan icraatlarını lafla ortadan kaldırmak mümkün değildir. Bir iktidarın, gerçek durumla ülkeye ilişkin anlatımının bu ölçüde farklılaşması onun artık yolun sonuna geldiğini gösterir. Bu iktidarın işi bitmiştir. Millet, kendi hesabıyla iktidar hesapları arasındaki derin farkı seçim sandığında bu iktidara ödettirecektir.” Şeklinde konuştu

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 10:49:32
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 10:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?