2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Eğitim-Sen: Dikensiz gül bahçesi istiyorlar

Eğitim Sen Bolu Şubesi kapatılmayla ilgili karara bir tepki de Bolu’da verdi. Sendika tarafından yapılan açıklamada “Eğitim alanında siyasal kadrolaşmanın yoğunlaştığı, hukuk dışı, anti-demokratik uygulamaların her alanda yaygınlaştığı bir dönemde, Eğitim Sen’i susturmak ve yüz binlerce eğitim ve bilim emekçisinin sesini kısmak için yoğun çaba harcanıyor” denildi.

Eğitimde ırkçı, şoven, laiklik karşıtı, gerici ve özelleştirmeci yaklaşımların giderek yoğunlaşmasına ve yaygınlaşmasına neden olan bu girişimlerin önüne geçilmesi için, gerekli çabaları gösterildiği vurgulanan basın açıklamasında; “Eylemlerimizle de bu çabamızı sonuna kadar gösterdik. Ancak, başta eğitim alanı olmak üzere, kamuoyunu hiçe sayarak gerçekleştirilen siyasi kadrolaşma çabalarına ilişkin, şu ana kadar geri adım atılmamış olması düşündürücüdür” denildi.

21. yüzyılda Eğitim Sen’in kapatma istemiyle yargılanıyor olmasının, düşünceyi ifadenin, örgütlenme özgürlüğünün ve demokratikleşmenin yargılanması olarak değerlendiren Eğitim Sen Bolu Şubesi Yönetim Kurulu tarafından; “Uluslararası düzeyde eğitim bilimi açısından bilimsel bir gereklilik ve ilke olarak kabul edilen “anadilde öğrenim”i savunduğumuz için yargılanıyoruz. Eğitim emekçilerinin, yüz yıllık mücadele birikimi üzerinden kurulan Eğitim Sen, sendikal hak ve özgürlükler sürecinde verdiği mücadelesi ve savunduğu bilimsel ilkeler nedeniyle suçlanmaya, fiili olarak kuşatılmaya çalışılıyor” ifadelerinde bulunuldu.

Eğitim Sen’in, yüz yıllık örgütlenme birikiminden devraldığı mücadele geleneğini Türkiye’nin geleceğine taşıma kararlılığını attığı her adımla, yaptığı her etkinlikle gösterdiğini vurgulanan Eğitim Sen Bolu Şubesi Yönetim Kurulu basın açıklamasında “Sendikamız, eğitim-öğretim sürecinde, çalışma yaşamında ve her toplumsal sorunda daima haksızlıkların, adaletsizliklerin karşısında; doğrunun ve bilimin yanında taraf olmuştur. Çünkü Eğitim Sen, eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik, sosyal, mesleki hak ve özgürlüklerini savunmanın, aynı zamanda demokratik ve özgür bir ülkeyi savunmak anlamına geldiğinin bilincinde olanların ve bunun için mücadele edenlerin sendikasıdır” şeklinde belirtildi.

Basın açıklamasında “Eğitim Sen gibi yaygın ve etkili bir mücadele örgütünü kapatmak isteyen zihniyeti çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Eğitim Sen’in susmasını isteyenler, yüz binlerce öğretmenimizin, eğitim emekçilerinin, milyonlarca öğrenci ve velinin umudunu karartmak isteyenler, amaçlarına ulaşamayacaklardır” denilirken, haklı ve meşru olduklarını belirten Eğitim Sen Bolu Şubesi Yönetim Kurulu, hukukun üstünlüğünden, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla birlikte işletilmesinden yana olduklarını belirtti.

“Bilim karşısında hurafeyi, demokrasi karşısında padişahlık özlemi çekenlerin yaptıkları ortada. Türkiye’nin en geniş örgütlenme ağına sahip olan Eğitim Sen’i susturarak, dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalışıyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz” ibareleri yer alan basın açıklamasında, Eğitim Sen’in kapatma davasının 25 Mayıs 2005 te Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nda görüleceği belirtilerek, şu ifadelerde bunuludu; “Çıkacak sonuçla Türkiye bir seçim yapacaktır. Bu tercihin bilimden, özgürlüklerden ve demokrasiden yana olması, yüz binlerce eğitim ve bilim emekçisi kadar, demokrasi ve adalet mücadelesi yürüten herkesin en büyük arzusudur.”

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 11:33:54
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 15:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?