3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Erdoğan: İsrafı baş düşman ilan edelim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de büyük bir israfın olduğunu belirterek, "İsrafı ’baş düşman’ ilan etmemiz gerekir" dedi. Başbakan Erdoğan, İzzet Baysal Şükran Günleri anma programına katılmak üzere Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte Bolu’ya geldi.

Başbakan Erdoğan, İzzet Baysal Caddesi’ndeki İzzet Baysal heykelinin önünde düzenlenen anma programındaki konuşmasına, İzzet Baysal’dan övgüyle söz ederek başladı.

Erdoğan, "İzzet Baysal’a Bolu halkı ’baba’ diyor. Ben ona ’vakıf insanı’ diyorum. 118 yatırımla Bolu ile bütünleşti. Asırlarca ’Baysal’ ismi Bolu’da, ülkemizde silinmeyecek. Allah her şehre İzzet Baysal nasip etsin. Hamd olsun ülkemizde son yıllarda böyle hayırsever insanlar da çıkmaya başladı. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’na hayırsever insanlarımız büyük destek gösteriyor. Bugüne kadar 1.5 katrilyon lira toplandı. Biz tarihimize baktığımızda bir vakıf medeniyetiyiz; fakat bir kırılma noktası yaşadık. Ama şimdi tekrar ayağa kalkıyoruz. ABD ve Avrupa’ya baktığımızda vakıf üniversiteleri, vakıf liselerini görüyoruz. Türkiye de bu yola girmiştir" dedi.

Cehaletin bu ülkede ayaklar altına alınacağını söyleyen Erdoğan, altyapı, üstyapı ne gerekiyorsa Türkiye’nin üzerine düşeni yapacağını kaydetti. Türkiye’de korkunç bir şekilde israfın olduğunun altını çizen Erdoğan, "İzzet Baysal’a baktığımızda onun israf etmeyen bir insan olduğunu görürüz. Ülkemizde maalesef korkunç bir israf var. Yediğimiz ekmeği bile israf ediyoruz. İsrafı ’baş düşman’ ilan etmemiz lazım. Bilgi iyi yönetilirse, para iyi yönetilirse Türkiye istediği noktaya gelir. Son 2.5 seneye baktığımızda milli geliri 4 bin 172 dolara çıkardık. Büyüme hızı 9.9’a ulaştı. İnşallah iyi yoldayız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan daha sonra Bolu Belediyesi Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:06:08
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 14:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?