3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Esnaftan, zamma 'ruhsat' protestosu

Bolu Belediye Meclisi tarafından, esnafın hafta sonu işyerlerini açabilmeleri için almaları gereken ruhsata yapılan zam, esnaf tarafından tepki görmeye devam ediyor. Zamma tepkili esnaf, belediyeden ruhsat almama kararı aldı.

Bolu Belediye Meclisi, ocak ayında yaptığı toplantı sonrası, esnafın hafta sonu işyerini açabilmesi için alması gereken ruhsat fiyatlarına, işyerinin metrekaresine göre çeşitli zam oranları uygulamıştı. Uygulamaya esnaf tepki göstermiş ve zam oranlarının değiştirilmesini talep etmişti.

Ancak Belediye Meclisi yaptığı zam oranlamasında herhangi bir geri adım atmayınca, esnafta tepkisini belediyeden ruhsat almayarak ortaya koymayı tercih etti. Ruhsatını almak üzere Bolu Belediyesi’ne giden esnafın, rakamı duyunca ruhsat almadan Bolu Belediyesi’ni terk ettiği belirtildi.

Belediye Meclisi, Ocak ayında gizli oturumla gerçekleştirdiği toplantıda, tatil günleri işyerini açan 0-50 metrekarelik bir işyeri sahibinin 100 milyon, 50-150 metrekarelik bir işyeri sahibinin 200 milyon, 150 metrekarelik bir işyeri sahibinin ise 500 milyon lira ödemesini kararlaştırmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 12:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?