2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Ferhat ile Serhat'ın hayatı film oluyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu 2. sınıfta okuyan Ferhat Kocaman ile Serhat Baldan’ın hayatı, Hollanda SBS 6 Kanalı tarafından belgesel haline getiriliyor.

Bir süre önce Kartalkaya’yı Hollanda’da tanıtmak için Hollanda SBS 6 Kanalı’ndan 10 kişilik bir ekip, Bolu’ya gelerek çekim yapmaya başladı. TV ekibine, stajlarını Kartalkaya’da bir otelde yapan AİBÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri Ferhat Kocaman ve Serhat Baldan yardımcı oldu. Bir gün Hollandalı televizyoncular Ferhat ile Serhat’ı otelde temizlik yaparken görünce dikkatlerini çekti ve sohbet etmeye başladı. Ferhat ile Serhat’ın öğrenci olduğunu ve aynı zamanda iki arkadaşın yıllardır hep bir arada olduğunu öğrenen SBS 6 Kanalı, gençlerin hayatını belgesel yapmaya karar verdi.

Kartalkaya’daki çekimlerine ara veren ekip, okulların da açılması ile birlikte adım adım Ferhat ile Serhat’ı takip etmeye başladı. Okulda, kantinde, derste, sokakta adım adım Ferhat ile Serhat’ı takip eden SBS 6 Kanalı, iki arkadaşın yaşamlarından yola çıkarak Hollanda’da Türk gençlerini tanıtacaklar.

SBS 6 Kanalı’nın dikkatini çeken diğer bir konu ise, Ferhat ile Serhat’ın ana sınıfından üniversite yaşamlarına kadar hep aynı sınıfta olmaları. Ana sınıfında tanışan, ilk, orta, lise ve üniversite hayatlarını aynı sıralarda sürdüren, aynı evde kalan Ferhat ile Serhat hayatları boyunca hiç birbirlerinden ayrılmadıklarını söylerken, yaşamlarının belgesel olmasından ise oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Ferhat ile Serhat, "Biz Kartalkaya’da staj yaparken, Hollandalı televizyoncular çekim yamak için geldi. Sonra onlarla aramızda güzel bir diyalog oluştu. Bizim hayatımız onların dikkatini çekti ve hayatımızı belgesel yapmak istediklerini söylediler. Biz de memnuniyetle kabul ettik" dediler.

SBS 6 Kanalı’nda yayınlanan Rehber isimli programın yapımcısı Renilde Claes ise, "Biz Hollandalılara Kartalkaya’yı tanıtmak amacıyla çekim yapmak üzere Bolu’ya geldik. Bu sırada Ferhat ve Serhat isimli bu gençlerle tanıştık. Onların yıllardır arkadaş olduğunu öğrendik. Hayatlarını belgesel yapmaya karar verdik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 14:34:52
Güncelleme :23 Şubat 2005 Çarşamba 14:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?