2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Güz: Herkes haddini bilsin!

Bolu Belediye Meclisi aylık olağan toplantısını yaparken, son günlerde ülke gündemine damgasını vuran Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenlere katılmamasını görüşürken sert tartışmalar yaşandı.

Meclis ortak bir tavır ortaya koyarken Rektör Akbıyık eleştirildi. AKP’li meclis üyesi Mehmet Emin Güz, "Herkes haddini bilmeli. Akıllara durgunluk veren bir durum ile karşı karşıyayız. Bu zihniyet siyasete bulaşmamak için törenlere katılmamış. Halkın oy verip de başbakan seçtiği bir insanı nasıl muhatap almıyorsunuz" dedi.

AKP’li meclis üyesi Mehmet Emin Güz’ün konuşmasından sonra söz alan CHP’li meclis üyesi Tanju Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a laf atınca tartışmalar yaşandı. AK Partili meclis üyeleri mecliste siyaset konuşulmayacağını söyledi. Tanju Özcan konuşmasına devam ederken, tekrar başbakana karşı konuşunca AKP’li meclis üyeleri ayağa kalktı. Araya giren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Kimse İzzet Baysal’ın üzerinden siyaset yapmasın. Sayın Başbakanımız Bolu’ya gelmiştir ve bizi şereflendirmiştir. Bunda ne var. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Bolu’ya geliyor günlerce tartışılması yaşanıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 15:45:58
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?