2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Halaylarla kutlandı

KESK, Belediye-İş, Halk Evleri, Eğitim-Sen, Sağlık-Sen’in aralarında bulunduğu 1 Mayıs kutlamaları Kardelen Sinemaları önünde kutlandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı Kardelen Sinemaları önünde yaklaşık 200 kişilik grup tarafından halaylar eşliğinde kutlandı.

Aralarında KESK, Belediye-İş, Halk Evleri, Eğitim-Sen ve Sağlık-Sen’in bulunduğu kitle örgütleri tarafından kutlanan işçi bayramında konuşan Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Özkan “Özelikle içinde bulunduğumuz 21.yy emekçilere, halka yönelik saldırıların ayyuka çıktığı, tüm kamu mallarının uluslar arası tekellere peşkeş çekilmeye çalışıldığı bir dönemdir. Küresel sermayenin kıskacındaki ülkemiz, her gün daha fazla işsizliğe, yoksulluğa ve güvensizliğe sürükleniyor. Eğer biz emekçiler birlik olup haklarımıza yönelik saldırılara karşı mücadele etmezsek tüm kazanımlarımız elimizden gidecektir. Biz bu ülkenin gerçek sahipleri olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Çünkü biz üreteniz, çalışanız, emekçiyiz. Çünkü biz milyonlarız ve güçlüyüz” dedi.

Özkan’ın konuşmasının ardından bir açıklamada Belediye-İş Bolu İl Başkanı Erdoğan Kefeli yaptı.
Kefeli, “ Bugün 1Mayıs. Dünyanın tüm ülkelerinde yaşamını alığı ücretle sürdüren emekçilerin insanca yaşanabilecek bir dünya yaratma mücadelesinde, birlikteliklerini ve dayanışmalarını dosta düşmana gösterdikleri gündür.” şeklinde konuştu.

Özkan’ın ve Kefeli’nin konuşmaları sık sık “ Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz. Direne direne kazanacağız. Parasız sağlık, parasız eğitim” sloganları ile kesildi.

Yaklaşık 200 kişilik bir tertip komitesi tarafından kutlanan 1 Mayıs işçi bayramında yerel sanatçı İlhami Kurtoğlu’nun söylediği türküler ile halaylar çeken grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Kutlama meydanında yaklaşık 75 emniyet mensubu görev alırken, şehrin ana arterleri üzerinde robocop elbiselerini giymiş 100’ün üzerinde kolluk kuvvetleri hazır bulunduruldu.

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 10:42:17
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 10:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?