3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Hizbullahçılar, isyanı yalanladı

Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan 14 Hizbullah militanı, cezaevinde eylem iddiası ile hakim karşısına çıktı. Cezaevi’nde demir kapılara vurarak eylem yaptıkları yönündeki iddiaları yalanlayan tutuklular, cezaevi idaresi ile görüşemediklerini ve sıkıntılarını aktaramadıklarını ifade etti.

Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan 14 Hizbullah militanı, eylem yaptıkları gerekçesi ile hakim karşısına çıktı. Cezaevinde demir kapılara vurarak ayaklandıkları, eylem yaptıkları şeklindeki iddiaları yalanlayan tutuklular, Cezaevi İdaresi’ne sıkıntılarını aktaramadıklarını, idarenin kendileri ile görüşmediğini, seslerini duyurmak amacıyla kapılara vurduklarını söyledi.

Hakimin sorularını cevaplandıran tutuklu Burhan Atmaca, "Birinci derecede mağdur olmamız nedeniyle cezaevi idaresine haklarımızı bildirmek için dikkatlerini çekmek istedik. Mağdur olan bizdik ama idare hakkımızda disiplin suçu başlattı. Gardiyanlar, daha hızlı vurun diyerek bizleri tahrik ediyor. Bir ihtiyacımız olduğunda gardiyan çağırmak için basmamız gereken butonların bozuk olması nedeniyle kapıya vurarak sesimizi duyurmaya çalıştık. Elimizle, kaşıkla ve başka aletler ile kapılara vurduk" dedi.

Tutuklu Şehmuz Tanrıkulu ise kamu malına zarar vermediklerini ifade ederek, cezaevi idaresi ile görüşmek için defalarca dilekçe verdiklerini, ancak butonların fişlerini çekerek görüşmeden kaçtıklarını söyledi. Tanrıkulu, "Olay olduktan sonra kapının etrafına kaynak yapıldı ve fotoğrafları çekildi. Kapı hasar görmüş gibi intiba oluşturuldu. Biz cezaevine geldikten sonra gardiyanların ve idarenin tavrı ile karşılaştık. Burası, diğer cezaevlerinden çok farklı. Burada bizleri tahrik ediyorlar" diye konuştu.

Hakim, sanıkları dinledikten sonra duruşmayı Mayıs ayına erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:42:26
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 15:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?