2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Hollanda’lı Eğitimcilerle Bilgi Alış-verişi

Hollanda (Roterdam) Eğitim heyetlerinin yıllardan beri İlimize yapmış oldukları ziyaretlerin bir uzantısı olarak 01 Mayıs 2005 – 01 Haziran 2005 tarihleri arasında 3 grup halinde (1.Grup; 22 kişi, 2.Grup; 30 kişi, 3.Grup; 19 kişi) olarak gerçekleştirilecek gezide 1. grubun 02 mayıs 2005 günü Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaretleri gerçekleştirildi.

Hollanda’daki eğitim - öğretim faaliyetleri ile Bolu’daki eğitim - öğretim faaliyetlerini içeren karşılıklı bilgilendirme ve sohbet toplantısı yapıldığı açıklandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen eğitim çalışmaları, mevcut okullar, öğretmen ve öğrenci durumları hakkında konuşuldu.

Hollanda’daki eğitim kurumlarının temel özellikleri hakkında da bilgiler alınan toplantıda, Hollanda’da eğitim ve öğretim faaliyetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği genel amaçlar doğrultusunda yürütüldüğü, bu amaçlara ulaşmak için her okulun kendi programlarını, yöntemlerini ve materyallerini seçtikleri, eğitimin finansmanlarının merkezi hükümet tarafından tahsis etmekte olduğu, belediye, kilise temsilcileri ve bunların oluşturduğu bir komisyon marifetiyle, belirlenen kıstaslar oranında okul yönetimlerine aktarmalar yapıldığı öğrenildi.
Hollandalı gruplar sohbet sonrası gezilerine devam etmek üzere Müdürlüğü’nden ayrıldılar.

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 16:01:58
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 16:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?