2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

İkinci etap denetlemeler başladı

Bolu Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangın tatbikatlarının yanısıra işyerlerinde de yangın güvenliği denetimlerini devam ettiriyor. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak aralarında internet cafe, öğrenci yurtları ve dershanelerin de bulunduğu yerlerde, yangın güvenliği açısından bulundurulması zorunlu olan yangın tüpleri, acil çıkış kapıları, elektrik tesisatları ve LPG tüplerini yerinde kontrol etti.

Daha önce yapılan kontroller esnasında, bazı işyerlerinde bulunan yangın tüplerinin boş olduğu, acil çıkış kapılarının bulunduğu merdivenlerin malzemeyle dolu olduğu, yangın çıkışlarını gösteren ışıklı levhaların hiçbir işyerinde bulunmadığı, çay ocağı ve kantin gibi yerlerde bulunması bir adetle sınırlı olan 12 kg. LPG tüplerinin birden fazla olduğu tespit edildi.
İkinci kontroller başladı

Hafta içi yapılan yangın tatbikatlarından sonra periyodik olarak yapılan yangın güvenliği denetim çalışmaları hakkında bilgi veren Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Erol Yavuz; “İşyeri sahipleri yangın güvenliği tedbirlerini ciddiye almıyorlar. Doğabilecek istenmeyen olaylara sebebiyet vermemeleri için, işyeri sahiplerinin ve müstecirlerin konu üzerinde hassasiyetle durmalarını istiyoruz. İlk kontrollerimizde iş yerlerinde tespit ettiğimiz eksiklikleri rapor tutarak, işyeri sahiplerine tebliğ etmiştik. Eksikliklerin giderilmesi için süre verdik. Süresi biten işyerlerine bu gün kontrollere çıktık ve bazı işyeri sahiplerinin bu kontrolleri ciddiye almadıklarını gördük. Gereken raporları tutarak Belediye Encümenine havale ettik. İtfaiye Müdürlüğü olarak can güvenliğini önemsiyoruz, denetimlerimize aralıksız devam edeceğiz“ dedi.

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 15:30:56
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 10:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?