2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

İP: AKP 'ilk'lerin hükümetidir

İşçi Partisi Bolu İl Başkanı Seyfi Yıldırım AKP’ye sert eleştirilerde bulunarak ‘60 yıldır Türk milletine Atatürkçü olmayanı, Atatürkçü, sol olmayanı sol; milli olmayanı milli ve müslüman olmayanı, İslam diye tezgahlayan kapitalist, emperyalist batı; Tüsiad, tarikat, hortumcu iktidarını “AK” tabelası ile Cumhuriyetimizin tepesine kondurdu” dedi.

İşçi Partisi Bolu İl Başkanı Seyfi Yıldırım, AKP hükümetine sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, “Ne var ki AKP iktidarı ABD, AB, İMF desteği ile 3 yıl ancak dayanabildi. AKP’li yöneticiler ‘Biz ilkler hükümetiyiz’ diyor. Bize görede AKP hükümetinin ilkleri vardır. İlk defa 8 Ayda CİA merkezlerinde kurulmuş, kökü dışarıda bir partidir. Türk siyasetinde bu bir ilktir" diye konuştu. 

Yıldırım, bu güne kadar iktidara gelen hükümetler içinde en çok dış borç alan  ilk hükümet olduğunu belirterek, şöyle konuştu.

"AKP hükümeti, 18 ayda 60 milyar dolar borç almıştır. TC sınırları içinde tezkere mahareti ile yabancı bir askeri gücü, bu bir işgaldir, sokmak isteyen ilk hükümettir. Gerekli gereksiz ayırım yapmadan sırf AB istiyor veya isteyebilir diye peş peşe yasalar çıkaran bir ilk hükümettir. İhanet yasaları diye bilinen ikiz sözleşmeler bunlardan birisi ve en tehlikelisidir. KKTC’den vazgeçtik diyen , Luizidu’nun bir milyar dolar tazminatını ödeyen, Annan Planını Kıbrıs Türklerine dayatan ilk hükümettir. AKP desteği ile Kıbrıs’ta; ‘Biz KKTC ni tanımıyoruz, TSK adamızdan çıksın’ diyen yüzde 65 Kıbrıslı Türk (!) yaratılmıştır. Tarikat Lideri Hikmet Yar’ın önünde diz çökmeye alışan Erdoğan, ‘başbakan yapın’ diye D.Rumsveldi önünde diz çökmüş, ‘AB Hristiyan Demokratlar Kulübü’ne üye yapın’ diye de en son olarak Türk düşmanı Papa Sixtus’un önünde diz çökerek, yurdun her yeride misyonerler hortlamıştır” 

İP Bolu İl Başkanı Seyfi Yıldırım, bunula da yetinmeyerek, AKP’ye taşlamalarını sürdürdü. Yıldırım, “Büyük Türk hükümeti bir çok ilke sahip olan AKP hükümetine bir kıyak yaparak, 5. yılı dolmasını bile beklemeden tepe taklak devrilen hükümet unvanını ekleyecektir” dedi. Milletin en hayati iki temel vatandaşlık görevi olduğunu kaydeden Yıldırım, “İlk olarak bu Cumhuriyet yıkıcısı, iş birlikçi iktidardan derhal kurtulmalı ve ABD ile AB saldırılarını bertaraf edebilecek bir milli hükümet kurmaktır. O günler de yakındır” şeklinde konuştu.

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 11:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?