3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

'İstifa et' çağrısına Yılmaz'dan sert yanıt!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, 'Bolu Milletvekilleri istifa etsin' şeklindeki söylemleri komik bulduğunu ve bunlara gülüp geçtiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Merkez İlçe Başkanı Tanju Özcan'ın, "Bolu Milletvekilleri istifa etsin" şeklindeki açıklamalarına cevap veren AKP Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, "Bunları söyleyenlere gülüp geçiyorum. CHP Merkez İlçe Başkanı Avukat Tanju Özcan tahsilli bir arkadaşım. Ona tavsiyem önce rakamları bir araştırsın. Çünkü Düzce'ye ayrılan ödeneğin büyük bir bölümü Karadeniz'de yapılan sondaj çalışmalarına gidiyor, yani Düzce'ye faydası yok. Biz işimizi yapıyoruz, yaygara yapmıyoruz. 2 yılımız kaldı. 2007 yılı geldiğinde çok fazla işin yapıldığını herkes görecektir" dedi.

Vilayet Konağı'nın yapımının belli bir noktaya geldiğini ve çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Metin Yılmaz, "Gerede'den Bolu Dağı'na kadar duble yolu bağlayacağız. Abant-Bolu arası beton asfalt olacak, onun çalışmaları devam ediyor. Devlet Hastanesi'ni güçlendirdik. SSK Hastanesi belli noktaya geldi. Organize Sanayi Bölgesi yıllardan beri bekliyordu. Şimdi yatırım programında ve kamulaştırma çalışmalarına başlanacak. Kalıcı Konutlar Kavşağı'nda geçit yapılıyor. Cici Taksi Kavşağı'na da Ankara'daki gibi alttan transit geçiş yapacağız. Doğalgaz da 0.16 centle ihale edildi. BOTAŞ ihalesini yaptı, kamulaştırma devam ediyor. Yani biz işlerimizi yapıyoruz, işler yolunda" diye konuştu.
"Bolu'nun ödeneği düştü, Düzce'nin ödeneği arttı" gibi söylemleri abartılı bulduğunu vurgulayan Metin Yılmaz, kamuoyuna gösterilen tablonun gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Milletvekili Yılmaz, "Düzce aldı, biz niye alamadık gibi bir psikoloji içinde olunmasını doğru bulmuyorum. 2002 yılında Bolu 23 trilyon ödenek almış, bizim iktidar olduğumuz 2003 yılında 29 trilyona çıkmış. 2004 yılında ise 50 trilyon Lira ödenek almışız. Bu yıl planladığımız çalışmalar bazı gecikmelerden dolayı 2006 yılına kaldı. Bu nedenle geçen yıl 50 trilyon lira olan ödenek 34 trilyon liraya geriledi. 2006 yılında tabi ki bu telafi olacak. Ama bizim dönemimizde gelen ödenekleri topladığınızda, bizden önceki dönemle kıyaslanmayacak kadar yüksek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 15:42:25
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 09:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?