2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

KESK: Alın terimizi peşkeş çekiyorlar

KESK üyeleri, ’’Sosyal Güvenlik Reformu’’ ile Personel Rejimi Temel Kanunu’nda değişiklik yapılmasına yönelik yasa tasarısını protesto etmek amacıyla iş bıraktı.

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sündüs Aslankabaklı, İzzet Baysal Caddesi’nde yaptığı açıklamada, kamuda reform başlığı altında, kamu idaresinin yeniden yapılanmasını hedefleyen yasa tasarılarının birbiri ardına gündeme taşındığını söyledi.

Kamusal yarar yerine kar güdüsünü yerleştiren sermaye yanlısı zihniyetten vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Aslankabaklı, ’’Özelleştirmeler durdurulmalı, kamu hizmetlerinin yaygınlığı ve kamusal yatırımlar artırılmalı, kamu yönetiminin her kademesinde halkın talepleri dikkate alınmalı, kamu adına yapılan her türlü iş halkın bilgisine açık olmalıdır’’ diye konuştu.

Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sündüs Aslankabaklı’nın yaptığı basın açıklamasında; kamuda reform başlığı altında çıkarılan yasaların para kazanma hırsının tüm kamusal hizmetlerde hakim olmasından başka hiçbir işe yaramayacağını söyledi.

Sündüs Aslankabaklı; “ Bizim iş güvencemiz ortadan kaldırılmaya çalışılıyor ve bu durum bir avuç para babasının avuçlarını kaşındırıyor” dedi.

Halkı ve kamu emekçilerini zor günler beklediğini söyleyen Aslankabaklı; “Halkın yoksullaşmasına, niteliksiz kamu hizmetine muhtaç kalmasına, emekçinin iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Çıkan bu yasalarla bizim alın terimiz vergilerimiz, faiz olarak para babalarının cebine gidecek” diye konuştu.

Halkın etinin kemiğinin kurutulduğunu ve hala bundan daha fazlasının istendiğini sözlerine ekleyen Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sündüs Aslankabaklı; “eğer devlet bize parasız sağlık, parasız eğitim, daha iyi kamu hizmeti vermeyecekse niye var? Bize hastane kapısında öl ve paran kadar eğitim al diyorlar. Bizim alın terimizi birilerine peşkeş çekmek istiyorlar” dedi.

“İş güvencemiz amirlerin iki dudağından çıkacak söze kalacak. Kadrolaşma artacak ve ücretlerimiz azalacak. Hükümet bu uygulamalarıyla yanlış kapıyı çalmaktadır” diyen Aslankabaklı, emeklilik yaşının kademeli olarak 68’e çıkartılmaya çalışıldığını ve kadınların emekli olmasının zorlaşacağını söyledi.

Halkın denetleme özgürlüğünün artması için örgütlenmenin önündeki engelin kalmasını, kamu hizmetlerinin toplumsal denetim altında kamu tarafından yerine getirilmesini savunan Sündüs Aslankabaklı, “kamu hizmetleri finansmanında adaletli bir vergi politikası benimsenmeli, faiz, silahlanma ve yolsuzluk ekonomisi son bulmalı. Kamusal yarar yerine kar güdüsü yerleştiren sermaye yanlısı zihniyetten vazgeçilmeli” diye konuştu.

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 10:32:30
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 11:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?