3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kızılay'dan pilav ve ayran ikramı

KIZILAY BOLU ŞUBESİ'NDEN ETLİ PİLAV VE AYRAN İKRAMI

Kızılay Bolu Şubesi Kızılay haftası nedeniyle vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıttı.

Kızılay Bolu Şubesi, Kızılay Haftası nedeniyle Kardelen Meydanı'nda bir program düzenledi. Törene Vali Yardımcısı Cemal Polat, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Boluspor Kulüp Başkanı Emin Semercioğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kızılay Bolu Şube Başkanı Yılmaz Özarslan, Kızılay olarak Bolu'da Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, İlkyardım Eğitim Merkezi, Kan Bağış Merkezi ve şube hizmet bürolarıyla halkın hizmetinde olduklarını belirtti. Kızılaycıların yurttaşların acılarıyla yoğrulduğunu söyleyen Özarslan, "İnsanlarımızın acılarına ortak olmaya çalışarak onların yüzünü güldürmeye çalışıyoruz. Kızılaycılar, gülenle gülen, ağlayanla ağlayan gönül insanlarıdır. Bir acıyı azalttığımızda veya dindirdiğimizde, o gözlerde gördüğümüz ışıltı bizim en büyük ödülümüz oluyor. Biz her ağlayanla ağlarız, ağlarken gözlerimizden yanağımıza süzülmesi gereken yaşlar yüreğimize akar ve bu gözyaşları yüreğimizde yurttaşlarımızın acılarıyla yoğrulur" dedi.

Afet çadırlarını vatandaşlara tanıtan ve çadır içerisinde beş kişilik aileye yetebilecek kadar malzeme olduğunu ifade eden Özarslan, "Mobil yemek aracımız, yemek çadırımız, afet bölgesine ilk ulaşacak tam donanımlı afet aracımız, malzeme taşımak için kamyonetimiz, hizmet minibüsümüz, yeni yaptırılarak acil durumlarda veya ihtiyaç duyulan yerlerde ikram ve kumanya dağıtım aracımızla birlikte hizmete hazırız. İkram aracımız 2 adet çorba makinesi, 2 adet çay makinesi, su deposu, jeneratör, buzdolabı ve lavabosu mevcuttur. Ayrıca depomuzda bulunan fork-lift makinemizle de seri ve hızlı bir şekilde yükleme yapma imkânına sahibiz" diye konuştu.

Kızılay ekipleri, programa katılan vatandaşların kan şekerini de ölçerken, konuklara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

KIZILAY BOLU ŞUBESİ'NDEN ETLİ PİLAV VE AYRAN İKRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 16:20:03
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 17:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?