2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

'Marş' coşkusu

İstiklal Marşı’nın kabulünün 84. yıl dönümü töreni Bolu Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Törene Bolu Valisi Ali Serindağ, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ile daire müdürleri ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Törende kurulan koro ile birlikte İstiklal Marşı okunurken, akabinde Marş’ın yazılımı ve M.Akif Ersoy’dan bahsedildi. Ersoy’un ağzından İstiklal Marşı’nın yazılımı anlatılırken, Vali Serindağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit bir konuşma yaptı.

Serindağ, İstiklal Marşı’nın zor şartlar altında yazıldığını dile getirirken Ecevit ise; “İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, hayatının başlayıp biçimlendirdiği yıllar Türk milletinin en karanlık yıllarıydı. Üç kıta yedi denize hakim bir imparatorluğun hayat soluklarının adım adım tükendiği bir dönemi ve yok oldu sanılan bir milletin dirilişinin destanını bizzat yaşamış bir insandır” dedi.

Atatürk’ün Anadolu’da başlattığı Milli Mücadelenin Anadolu’yu adım adım dolaşarak, halkı mücadeleye çağırıdğını ifade eden Ecevit, “Birlik ve beraberlik içerisinde vatan savunmasına katkıda bulunmuştur. Milletimizin düşmüş olduğu umutsuz anlarda bile o mutsuzluğa kapılmamış, ‘Korkma sönmez olduğu bu şafaklarda yüzen al sancak’ diyerek umutsuz insanlara umut kaynağı olmuştur” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit sözlerini, “M.Akif Ersoy batının sözde medeniyet anlayışı ile yaşantısına ve kültürüne karşıdır. Batının ilim ve tekniğinin alınmasından yanadır. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak insanlığın medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğabileceğimizi belirtir. Türk gençliği bunu başaracak güçtedir. Bu vesileyle ‘Allah bu millete İstiklal Marşı’nı bir daha yazdırmasın’ diyen büyük şair, Türk toplumu için örnek bir insan olmuştur” diye konuştu.

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 11:28:02
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 17:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
N doğmuş IP: 212.175.112.xxx Tarih : 22.03.2005 21:11:22
bu memlekette sapla saman birbirine karıştı bolu milli eğitim müdürü boluya yeni bir heyecan katarken yanına yapılan atamalarda sanki başarı değil engel olsunlar diye yapılmış iş bitirmez hantal beceriksiz mdr yard.ları ve şube müdürleri beyin ne kadar çalışırsa çalışsın bacak vekollarçalışmayınca ne olacakki ondan sonra yüklensin politikacılar halil ecevite hangi ilçede doğru dürüs müdür ataması yaptınızki adam çalışsın