2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Meclis toplantısı 'kat'a takıldı

Bolu Belediye Meclis Toplantısı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz başkanlığında dün akşam yapıldı.

Toplantıda son günlerde Bolu kamuoyunun gündemine oturan kat problemi tartışılırken gergin anlar yaşandı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Tanju Özcan ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz arasındaki geçen polemikleri, belediye meclis üyeleri şaşkınlıkla izledi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kat probleminin bir açıklığa kavuşmasının gerektiğini ifade ederek, “Ben 3 kat 5 kat niyetinde değilim. Gerçekleştirdiğimiz meclis toplantısından alınan kararla Bolu’da 5 katlı bir çok bina yapıldı. Ancak Afet İşleri Müdürlüğü sadece resmi kuruluşlara 5 kat izni vermektedir. Özel şahıslara ise ilgilenemediğini bahane göstererek, izin vermemektedir. Burada bir anormallik yok mudur? Biz kat problemi olarak bahsedilen bu konuda sadece kararın herkese eşit olması gerektiği düşüncesindeyiz. Çünkü bu karar adil değildir” dedi. Yılmaz, Bolu kira bedellerinin çok yüksek olduğuna değinerek, “Bolu’da kiralar 300 milyon civarında seyretmektedir. Bu kiralar seneye 400-500 milyon civarında olacaktır. Bu yüzden konut üretelim demiyoruz ama konut üretiminin önündeki engelleri açmalıyız. Bu sayede Bolu’da konut problemi çözülecektir. Üniversitemiz ve nüfusumuz gelişip artarken, Bolu sıkışıp kalmıştır. Buna bir çözüm bulunmalıdır” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Meclisi toplantısında Tanju Özcan ile Alaaddin Yılmaz arasında sık sık gergin dakikalar yaşandı. Yaşanan bu gegin dakikaları Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz ‘Biz burada gerginlik yaşamıyoruz. Sadece stress atıp, rahatlıyoruz’ cümleleri ile değerlendirdi.

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 13:30:35
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 13:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?